19-årig anholdt efter politijagt og trussel mod ungecenter

En 19-årig mand er blevet anholdt og sigtet for at true en ansat på et ungecenter i Vordingborg på livet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 19-årig mand fra Sydsjælland er blevet anholdt og sigtet for at true en ansat på et ungecenter i Vordingborg på livet.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

quote Den unge mand truede den ansatte med at beskadige hende

Claus Holm Oppermann, chef Afdeling for Borger og Arbejdsmarked i Vordingborg Kommune

Anmeldelsen, som indløb klokken 11.22, fik politiet til at rykke massivt ud i det centrale Vordingborg. Her gik betjente blandt andet rundt iført skudsikre veste og bar maskinpistoler på Marienbergvej.

Politiet kunne dog klokken 12.37 på Twitter oplyse, at man har pågrebet og anholdt gerningsmanden. 

Artiklen fortsætter under billederne.

Politiet var til stede på et solcenter i gågaden i Vordingborg, hvor de ledte efter den nu anholdte mand.
Politiet var til stede på et solcenter i gågaden i Vordingborg, hvor de ledte efter den nu anholdte mand. Foto: Per Rasmussen
 
  Foto: Per Rasmussen

- Vi har pågrebet manden, og han skal nu afhøres i sagen. Han er sigtet for trusler på livet, siger Henrik Karlsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Der skal også afhøres andre vidner i sagen og den person, som var den mulige forurettede, skal også afhøres, tilføjer vagtchefen.

Efter afhøringerne skal politiet tage stilling til, hvorvidt den unge mand skal fremstilles i et grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Kvinde tilbydes krisehjælp

Truslen mod ungecenteret kom ifølge Claus Holm Oppermann, der er chef Afdeling for Borger og Arbejdsmarked i Vordingborg Kommune, mod en kvindelig sagsbehandler.

- Der er en borger, som har været til samtale et andet sted i kommunen, som der har sagt, at han ville angribe sin sagsbehandler i ungecenteret og knække nakken på hende, siger Claus Holm Oppermann. 

Han fortæller, at sagsbehandleren har haft en samtale med sin leder og tilbydes krisepsykolog.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Per Rasmussen

- Den unge mand truede den ansatte med at beskadige hende, fordi han åbenbart var utilfreds med noget, som vi havde besluttet, tilføjer han.

Ungecenteret hører under det kommunale jobcenter og hjælper blandt andet unge mellem 15 og 25 ud af misbrug og tilbage på arbejdsmarkedet.

- Jeg vil ikke kalde det en hverdagssituation - men en almindelig situation. Vi har med mellemrum borgere, der ofte truer telefonisk, og det har vi et beredskab, der tager sig af, siger Claus Holm Oppermann.

 
  Foto: Per Rasmussen