Politiet halter bagud med sager

Lokalpolitiet på Sydsjælland har svært ved at følge med, og de er presset til grænsen. Lige nu er de bagud med omkring 1.600 sager.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alt for mange opgaver lander på politiets skrivebord. Lige nu har lokalpolitiet på Sydsjælland så meget at se til, at de er bagud med næsten 1.600 sager. Det skriver Sjællandske.

De store pres betyder, at 34 betjente inden for de sidste par år har fået krisehjælp. En af årsagerne er, at der ikke er nok bemanding på stationerne. Sygefraværet er steget med 18 procent fra 2014-2015.

Hos lokalpolitiet i Vordingborg er bunken af uafsluttede sager 500, hvorimod tallet er oppe på 1.100 i Næstved.

- De tunge straffelovssager er ikke en del af det. Men der kan være videoafhøringer fra sædelighedssager, hvor børn indgår, og der er også økonomisk bedrageri f.eks. i forhold til a-kasser. Alle former for ikke organiseret kriminalitet, hvorunder også hører mindre alvorlige tyverier, bliver skudt ud, siger Kaj Rasmussen, fællestillidsmand for hele politikredsen til Sjællandske.

Store opgaver

Betjente fra vores region blev sendt til København i forbindelse med terrorangrebet på Krudttønden og Synagogen i Krystalgade. Sydsjællands politi måtte i den forbindelse undvære 80 betjente i det første halvår af 2015.

Men 60 betjente er også forsvundet af naturlige årsager pga. af pensionering og rockerbekæmpelse. Sidstnævnte bliver ikke længere tilført ressourcer. Men grænsekontrollen har også tæret på mandskabet på de lokale stationer.       

- Nu har vi så grænseindsatsen, hvor vi godt nok får hjælp udefra, men vi afgiver også selv mandskab til det, og de folk går så fra de almindelige opgaver, påpeger Kaj Rasmussen over for avisen.