¨

Politi stoppede illegalt gaderæs – fører havde narko i blodet

En hel gruppe unge mennesker blev anholdt efter et gaderæs i Vordingborg natten til torsdag. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

En 17-årig dreng og en 22-årig mand er blevet sigtet for at sidde bag rattet i biler under et gaderæs i Vordingborg.

Det fik en lang række borgere til at reagere og melde sagen til politiet, da to unge mænd natten til torsdag kørte vildt gaderæs gennem Vordingborg – blandt andet med brug af håndbremsevendinger midt i byen.

Legen stoppede først, da føreren af den ene bil – en Skoda – tabte kontrollen over bilen og kørte galt i krydset Mønsvej og Kalvehavevej.

Føreren af bilen - en kun 17-årig dreng fra Vordingborg - gemte sig i nærheden, da politiet nåede frem, men han blev hurtigt fundet af en vaks politihund og anholdt.

Ved en gennemgang af bilen fandt politiet værktøj, der typisk bruges til indbrud. Derfor blev tre af den 17-åriges kammerater, der menes at have været med i bilen og som alle er mellem 15 og 20 år, sigtet for tyveri.

Gamle kendinge

Den anden bil i ræset – en Ford – stoppede dog ikke, da den 17-årige kørte galt. Han fortsatte ud af vejen, indtil han blev standset af en politipatrulje på Møn. Føreren af bilen var en 22-årig mand fra Nykøbing Falster, der tidligere var blevet fradømt sit kørekort.

Den 22-årige viste sig også at være påvirket af spiritus og narkotika, og da det langt fra er første gang, at han standses af politiet uden ret til at køre i bil, valgte politiet da også på stedet at beslaglægge bilen.

En 30-årig passager i Ford’en blev sigtet for tyveri af flere blomsterbuketter og en kasse til skrabelodder.

Alle de unge mennesker er torsdag morgen blevet løsladt af politiet. Ifølge TV2 ØSTs oplysninger er de fleste af de unge gamle kendinge af politiet.

De vil høre nærmere fra ordensmagten, når deres sager skal behandles.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App