¨

Politi efterforsker udskældt tandlæge

Foto: TV ØST

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi efterforsker tandlæge fra Præstø, som har ladet sin klinikassistent og sin tandplejer udføre tandlægearbejde.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi er i gang med at efterforske, om Tandlægeselskabet ved Præstø Fjord har overtrådt autorisationsloven.

Det bekræfter politiet over for TV ØST.

TV ØST kunne søndag fortælle, at en tandlæge fra Præstø gennem længere tid har ladet sin klinikassistent og sin tandplejer udføre tandlægearbejde, selvom de langt fra er uddannede til det.

Det har haft store konsekvenser for patienterne, som føler sig ført bag lyset, og flere står til at miste en tand på grund af dårligt udført tandlægearbejde.

Kritik af tandlæge

Det har blandt andet ført til, at Regionstandlægenævnet har udtalt kritik af tandlægen Bruno Nielsen.

- Tandlægen har ikke overholdt sin forpligtelse til at udvise omhu og samvittighedsfuldhed under udøvelsen af sin virksomhed, lyder det blandt andet i regionstandlægenævnets udtalelse.

Lige nu ligger der 13 klagesager hos Region Sjælland over den pågældende tandlæge. 5 af klagerne handler om såkaldt “invasivt arbejde” udført af andre end tandlægen selv - det kan være tandfyldninger, at der bliver lagt bedøvelse, eller at man får fjernet en tand.

TV ØST har henvendt sig til tandlæge Bruno Nielsen for at give ham mulighed for at forklare, hvad det er, der foregår på hans klinik. Men efter flere dages betænkningstid har han valgt ikke at udtale sig til TV ØST. 

Tandlæge Bruno Nielsen må i dag kun arbejde under tilsyn af en anden tandlæge. Ifølge Bruno Nielsen selv skal den tilsynsførende tandlæge være i klinikken i halvdelen af tiden.

Desuden står Bruno Nielsen opført på Styrelsen for Patientsikkerheds tilsynsliste. Her kan man læse, at han har fået en såkaldt “virksomhedsindskrænkelse”. Dels for ikke at have journalført ordentligt, men også for at have overladt tandlægearbejde til sin klinikassistent og sin tandplejer på uforsvarlig vis.

Der er mere om sagen i nyhedsudsendelsen på TV ØST klokken 19.30.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App