Politi bruger ny fartmåler - uddelte 11 klip på kort tid

Politiet har fået en ny type fartmåler til færdselskontrol. Måleren kan måle bilisternes fart på længere afstand.

11 klip og et enkelt betinget frakendelse af kørekortet.

Det var resultatet af en fartkontrol på klintevej ved Stege mandag morgen. Her blev en række bilister taget i at køre alt, alt for hurtigt i en byzone.

To af de målte bilister er udlændinge og måtte derfor på stedet betale en straksbøde på 3.500 kroner hver, før de måtte køre videre.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ny måler

På kontrollen mandag brugte politifolkene en ny type fartmåler, der kan kontrollere bilisternes fart på meget længere afstand, end det tidligere har været muligt.

Hvor man før ikke har kunnet måle hastigheden på mere end 400 meters afstand, så er afstanden nu på langt mere end en kilometer.

- Vi er sat i verden for at højne trafiksikkerheden - og derfor håber jeg også, at den nye måler kan være med til at få folk til at huske hastighedsgrænserne, siger Kim Døssing, der foruden at være politiassistent i færdselspolitiet også er en af politikredsens instruktører til at bruge den nye måler.

Læs også
Fartkontrol på motorvej overrasker politifolk
Læs også
Fartkontrol på motorvej overrasker politifolk

Den nye måler hedder Truspeed. Kim Døssing beskriver den måler som lettere, lettere at bruge, og kontrolapparatet er mere driftssikkert end på den gamle model. Det er dog ikke et mere præcist apparat end politiets gamle måler.

- Det er lidt, som når man får en ny telefon. Den kan meget af det samme, den er bare bedre, vejer mindre og er mere stabil. Der er dog stadig den samme usikkerhed på målingerne - vi trækker tre procent fra vores fartmålinger, siger han.

Virker i regnvejr

Det nye udstyr har samtidig den fordel, at dens laserstråle kan bruges når det regner. Det betyder, at politiet i fremtiden også kan lave de manuelle fartmålinger i vådt vejr.

Samtidig kan der monteres linser på det nye apparat, der nærmest minder om en kikkert.

Læs også
Bøderegn i Præstø - hvert tredje minut blev en fartsynder blitzet
Læs også
Bøderegn i Præstø - hvert tredje minut blev en fartsynder blitzet

- Det betyder, at vi kan måle på meget lange afstande - eksempelvis på en motorvejsbro på mere end en kilometers afstand, siger han.

Politiet har haft den nye måler i et stykke tid og tager den i brug fremfor den gamle, efterhånden som alle politifolk uddannes i at bruge den.