Pludselig kom der grønt skum ud af populært springvand

Springvand på Præstø Havn opførte sig underligt fredag. Problemet nu klaret - og så skal der laves en vedligeholdelsesplan.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere er måske gået forbi Jeppe Heins springvand på Præstø Havn og har undret sig over, at vandet ikke har været helt klart – faktisk nærmere grønt.

Fredag aften fik Lise Thorsen, Chef for Trafik og Ejendomme i Vordingborg Kommune, besked om den noget anderledes kulør i springvandet.

- Det var simpelthen noget grønligt skum. Og der ved vi jo alle sammen, at når det først bliver varmt, så kan alger eksplodere. Om det har været en rest af alger, der har været i basinnet, efter vi har repareret det, det ved jeg ikke, siger hun og hentyder til, at springvandet har været ude af drift og for nyligt blev repareret.

Lise Thorsen sørgerede for, at der lørdag morgen kom en mand ud for at kigge på springvandet. Her blev springvandet tømt og fyldt med nyt rent vand. Den eksakte årsag til det grønne skum er dog stadig usikkert.

quote Det var lidt en hasteoperation. Springvandet er attraktivt. Der er en enorm leg og aktivitet i det

Lise Thorsen, Chef for Trafik og Ejendomme, Vordingborg Kommune

- Som jeg siger, vand falder ned. Og det er nemt at forstå for de fleste. Men resten, det er sådan lidt mere… Det er i princippet et badeværelse uden for. Der er noget rørteknisk i det, og det skal kunne holde i al slags vejr, siger Lise Thorsen.

Vordingborg Kommune skriver selv i en pressemeddelelse, at en blanding af høje temperaturer og hverdagsforurening – herunder madaffald, insekter og lignende - kan være skyldneren.  

Populært at bade i

Springvandet på Præstø Havn er udformet af den danske kunstner Jeppe Hein, som er opvokset på Præstøegnen. Springvandet er er populært at ”bade” for børn og barnlige sjæle – især her i sommervarmen. Derfor var det vigtigt at få springvandet på ret køl hurtigst muligt.

- Det var lidt en hasteoperation. Springvandet er attraktivt. Der er en enorm leg og aktivitet i det. Jeg var derude ved solnedgang i går. Der var en pige, der løb rundt i det, og nogle voksne rundt om. Det var så smukt, fortæller Lise Thorsen om springvandet, der skyder stråler op styret af sensorer, som folk kan aktivere med bevægelse.

Springvandet har flere gange haft problemer, og nu vil Vordingborg Kommunes afdeling for Trafik og Ejendomme udfærdige en vedligeholdelsesplan for springvandet

- Det undrer os lidt, at der ikke er lavet en vedligeholdelsesplan fra starten. Det er dels den her ugentlige vedligeholdelse, vi skal kigge på, som vi allerede gør i hovedtræk, men så er der de her særlige vedligeholdelsesopgaver, hvor man lige skal føre et ekstra tilsyn, siger Lise Thorsen

Springvandets skaber, kunstnere Jeppe Hein, bliver inddraget i vedligeholdelsesplanen. I efteråret er det planen, at der ligeledes skal udarbejdes drifts- og vedligeholdelsesplaner for springvandene i kommunens to øvrige købstæder.