Passagerer fik standset fuld buschauffør

En 44-årig buschauffør fra Ørslev Turisttrafik står til at miste sit job, efter 2 passagerer torsdag eftermiddag tog ham i at være påvirket, mens han kørte bus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var 2 passagerer, som torsdag eftermiddag opdagede, at buschaufføren i den bus fra Ørslev Turisttrafik, vedkommende skulle med, var beruset.

Passageren steg på bus 663 i Præstø mod Vordingborg og registrerede hurtigt, at manden, der har været ansat i firmaet i 3 år, lugtede af alkohol og havde svært ved at give penge tilbage. Derudover blev han ifølge Ritzau set købe øl, og det fik de 2 passagerer til at kontakte politiet, som fik standset rutebussen i Ørslev ved Vordingborg.

Her blev den 44-årige buschauffør anholdt og da en alkotest, som ifølge politiet viste en promille noget over det tilladte, blev han sigtet for spirituskørsel.

Må ikke ske

Hos Ørslev Turisttrafik ærgrer administrerende direktør Ole Pedersen sig over episoden, som ifølge ham er den første af sin slags i virksomhedens 47-årige historie.

- Det må bare ikke ske. Aldrig. Nu skal jeg lige selv have bekræftet af politiet, at buschaufføren var påvirket, og viser det sig at være tilfældet, så bliver han bortvist med øjeblikkelig virkning. Der er ikke så meget at være i tvivl om. Der er nultolerance i forhold til alkohol og euforiserende stoffer her på stedet, og det ved chaufførerne, for det står i deres ansættelseskontrakter, siger Ole Pedersen til TV2 ØST.

Alkolåse en mulighed

Chaufførerne møder hver dag ind på kontoret, før de sætter sig i busserne, men ingen havde fattet mistanke til den 44-årige kollega, før han begav sig ud på sin rute. Nu vil Ole Pedersen se på, om nogle af arbejdsprocedurerne skal ændres.

- Vi skal have møde i samarbejdsudvalget, og der skal vi have en snak om, hvorvidt medarbejderne skal være mere opmærksomme på hinanden, eller om vi skal til at have alkolåse i busserne. Det er jo ikke et lovkrav, men det er en mulighed, vi har, siger den administrerende direktør.