Overvejer at gå til menneskerettigheds-domstolen

Rikke Louise Andersen er dømt skyldig for at have delt et billede af en blotter. Nu overvejer hun at gå til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Først blev hun frifundet. Men nu har Retten i Nykøbing Falster bestemt, at hun er skyldig. 

Rikke Louise Andersen fra Nyråd ved Vordingborg har på ulovlig vis delt et billede af en blotter på sin Facebook-profil og skal derfor betale en bøde på 5.000 kroner. 

Det er anden gang, hun bliver tiltalt i sagen - første gang blev hun frifundet, da anklagemyndigheden havde tiltalt hende efter den forkerte paragraf. 

- Jeg er mega skuffet, men nu taler jeg med min advokat om årsagen til, hvorfor jeg er blevet dømt, siger Rikke Louise Andersen til TV ØST. 

- Vi havde regnet med en afvisning af sagen. 

Vil gå videre til menneskerettighedsdomstolen

Derfor overvejer Rikke Louise Andersen nu at gå videre til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, oplyser hun. 

Rikke Louise Andersen blev først frifundet den 10. marts. Her gik anklagemyndigheden gik efter at dømme hende efter persondatalovens § 26 a, men den kunne ifølge dommeren kun bruges til at straffe den ansvalige for optagelserne. 

14 dage efter blev Rikke Louise Andersen derfor ringet op af sin advokat. Anklagemyndigheden havde rejst en ny tiltale mod hende. 

Nu står Rikke Louise Andersen til at skulle betale 5.000 kroner i bøde. 

Har du tænkt dig at betale de 5.000 kroner? 

- Næ, lyder det fra Rikke Louise Andersen. 

Hvorfor ikke? 

- Det er det samme princip, som hele tiden har været gældende: Jeg betaler ikke en bøde, der er dobbelt så stor som den person, der har krænket mit barn. Slut.