Overskudsmad til udsatte borgere

Landsforeningen for udsatte kunne onsdag slå dørene op for et nyt madsted i Vordingborg. Her skal overskudsmad fra supermarkeder deles ud til udsatte borgere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lageret på Færgegaardsvej i Vordingborg var onsdag fyldt til bristepunktet med madvarer.

Alt sammen mad som skulle have været smidt ud, men som i stedet havnede i madstedet i Vordingborg, hvorfra det skulle deles ud til udsatte borgere.

- Vi redder mad fra at blive smidt ud, og samtidig hjælper vi nogle udsatte, som har brug for det, siger Karsten Schiøtz, næstformand i Landsforeningen for udsatte (LOFU).

Mad fra COOP

Maden stammede fra COOP og var overskudsmad fra en kæmpe madmesse, koncernen netop havde afholdt i København.

- Vi vil gerne være en ansvarlig virksomhed, så er det rigtigt dejligt, der er nogle ildsjæle, der løfter det store arbejde, og når vi så har et event som det her, så giver det rigtig god mening, fordi vi vidste, der ville være nogle rester, siger Jeff Salter, Innovationsdirektør i COOP.

Frivillige kræfter

Frivillige har sørget for at pakke og fragte maden fra København til madstedet i Vordingborg. Her blev maden onsdag delt mellem 11 familier og flere væresteder. Blandt modtagerne var Nikolaj Hermansen fra Vordingborg.

- Det betyder alverden, det gør, at vi har mulighed for at få lidt mere luft i budgettet, siger han.

Det er meningen, at konceptet skal udbredes til hele landet. En idé som COOP ikke er afvisende overfor:

- Nu evaluerer vi den her event, og ser hvordan det går, og så ser vi på, om vi skal arbejde videre med lokale projekter, og her er vordingborgegnen det mest oplagte sted, siger innovationsdirektør i COOP, Jeff Salter

Men indtil videre er det endnu uvist, hvornår der igen vil være madvarer i lageret i Vordingborg.


Nyhedsoverblik