¨

Ørslev lokalråd vil lokke turister med megalitcenter

Foto: TV ØST

Ørslev lokalråd vil tiltrække turister med et megalitcenter, som er en form for museum. Det skal fortælle historien om regionens mange gravhøje og stendysser.

Ørslev lokalråd vil trække flere turister til området med et nyt museum.

Lokalrådet har planer om at åbne et såkaldt megalitcenter. Det skal fortælle historien om de 500-600 stendysser, gravhøje og jættestuer fra Stenalderen, der står rundt omlkring i regionen. Planen er, at centret skal ligge ved Ørslev uden for Vordingborg. 

Det skal gerne være autentisk. Folk vil gerne opleve, hvad der er så specielt ved det området her, og det er, at vi har 500-600 dysser. Det er ret enestående, siger Asger Diness Andersen, 

Det er Asger Diness Andersen, som fik idéen, da han sidste år besøgte et lignende besøgscenter, New Grange, som ligger uden for Dublin.

Initiativet bliver godt modtaget hos Østdansk Turisme.

Den her type turisme som de vil formidle i megalitcentret om de gamle jættestuer og langdysser. De er jo en hel central del af den danske kulturarv. Så vi har en stor forventning om, at rigtig mange kunne være interesseret i at opleve dem, siger Sanne Jakobsen, der er konsulent indenfor kulturturisme hos Østdansk Turisme. 

Ørslev lokalråd anslår, at megalitcentret kommer til at koste 15 millioner kroner at bygge.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App