Opsang om fraværsregler går viralt: - Aldrig har jeg mødt så uforskammede, voksne mennesker

En Facebook-video om fraværsregler er gået viralt. Afsenderen kommer fra Vordingborg, og han går i kødet på de voksne, der blander sig i debatten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- I aner intet om, hvordan det er at gå på en uddannelse i dag, så når I blander jer, så har I intet belæg for det I siger.

Sådan siger foredragsholder Mads Marius fra Vordingborg, der i en Facebook-video går i kødet på de voksne, der blander sig i debatten om de omstridte fraværsregler.

quote Aldrig i mit liv har jeg mødt så uforskammede, voksne mennesker

Mads Marius, Vordingborg

Siden mandag har flere lokale elever på regionens ungdomsuddannelser boykottet undervisningen og blokeret indgange til klasselokaler for at vise deres utilfredshed med nye fraværsregler, som er blevet indført fra statens side.

De nye fraværsregler trådte i kraft den 22. oktober i en bekendtgørelse fra Undervisningsministeriet med det formål at nedbringe fraværet blandt eleverne på de gymnasiale uddannelser. Her risikerer eleverne blandt andet op til 100 procents fravær, hvis de kommer et minut for sent til undervisningen.

Mandag boykottede eleverne på ZBC i Vordingborg undervisningen. Det blev senere fulgt op af elever fra Nakskov Gymnasium & HF samt HTX og HHX i Nakskov.

Eleverne på Maribo Gymnasium & HF valgte også at protestere, ligesom flere elever fra CELF på Mercurs Plads i Nykøbing Falster fredag har valgt at droppe undervisningen og vise deres utilfredshed.

369.000 visninger

På Facebook har historierne om de utilfredse elever skabt voldsom debat, som flere voksne har blandet sig i.

Men ifølge Mads Marius ved mange voksne ikke, hvordan det er være ung og i gang med en ungdomsuddannelse.

- På de opslag, der blev jeg fandeme forarget. Aldrig i mit liv har jeg mødt så uforskammede, voksne mennesker, siger Mads Marius.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget.

- Hvis I voksne må kæmpe jeres sager, når det drejer sig om lønninger, så må vi unge også, når det gælder vores uddannelse. Vi blander os ikke i jeres sager, da vi ikke har samme kendskab til det som jer. Og her glemmer i kære voksne noget, tilføjer han.

Sidenhen har opslaget fået over 369.000 visninger og er blevet kommenteret over 2000 gange.