Oplevelser under havoverfladen skal tiltrække turister

Et nyt dansk/tysk projekt er kommet op til havoverfladen. Det hedder UNDINE II og har til formål at skabe oplevelser for turister under havoverfladen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Havet er skønt. Så nemt kan det egentlig siges, når man skal fortælle, hvorfor en række danske og tyske samarbejdspartnere har valgt at søsætte projektet UNDINE II.

- Projektet arbejder for at gøre aktiviteterne og oplevelserne ved og under havoverfladen synlig for både turister og de folk, der bor her i Vordingborg Kommune. Det handler både om at have det sjovt, men samtidig også om at lære, hvordan vi passer på det liv, der findes i havene, siger Annette Tenberg, som er projektleder i UNDINE II projektet.

Kommunen håber at tiltrække flere turister ved at skabe nye vandoplevelser, der eksempelvis indbefatter snorkling ved Møns Klint og fortællinger om det rige dyreliv i Østersøen. 

Annette Tenberg prøver naturstationen, der i forbindelse med UNDINE II projektet er opstillet ved House of Møn i Stege. Her kan man lære om forskellige fisk.
Annette Tenberg prøver naturstationen, der i forbindelse med UNDINE II projektet er opstillet ved House of Møn i Stege. Her kan man lære om forskellige fisk.

Turistorganisation roser projektet

VisitSydsjælland-Møn nikker anerkendende til det nye projekt. Direktør Martin HH Bender roser blandet andet Vordingborg Kommune og Møn for at være initiativrige.

- Der er Møn og Vordingborg Kommune et forbillede, ikke alene for hele Sydsjælland, men for hele Danmark. Der bliver kigget på Vordingborg i øjeblikket, fordi der hele tiden kommer nye spændende tiltag, siger han.

Martin HH Bender mener, de har fundet nøglen til et godt turistliv. Det handler nemlig om at finde det, der er unikt ved ens lokalområde, og så skabe oplevelser ud af det.

- Turister vil ikke kun have en god udsigt og lækker mad. De vil opleve noget. Noget andet end det, de laver til dagligt, for eksempel at snorkle, siger turistdirektøren.

Han minder os om, at mange borgere i Europa ikke har adgang til havet mere end et par gange om året, selvom vi tager det for givet i Danmark. Så det er luksus, at få disse oplevelser.

Fiskeforklaring på sildemarkedet

Folkene bag UNDINE II deltager i Sildemarkedet, hvor de åbner en såkaldt naturstation. Her kan børn lege og lære om de fiskearter, der lever i Østersøen.

Naturstationen kommer til at stå permanent på Stege Havn ved House of Møn.

I anledningen af Sildemarkedet har projektet også valgt at stille op med andre aktiviteter. Børn og voksne kan blandt andet komme helt tæt på livet i havet ved et krible krable-akvarium, hvor man kan røre ved fladfisk, krabber og andre smådyr.

Og så er der streetfishing fra havnen samt undervandsfilm, der tager besøgende med på opdagelse under havoverfladen.