Operation Dagsværk: Elever arbejder for skoler i Bangladesh

Onsdag gik gevaldigt engagerede gymnasieelever i gang med at plante nye æbletræer ved Askeby på Møn. Det skete i forbindelse med Operation Dagsværk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Op mod 20.000 elever fra blandt andet gymnasier har onsdag deltaget i Operation Dagsværk og tilbudt deres arbejdskraft for at samle ind til en god sag. 

Ved Askeby på Møn har elever fra 2.Z fra Vordingborg Gymnasium haft travlt med at plante 400 æbletræer hos Fanefjord Frugt.

- Det er jo selvfølgelig altid en god fornemmelse, man får god samvittighed, kan man sige og så håber vi da på, det kan hjælpe, fortæller en af eleverne, Aksel Christensen, til TV ØST.   

I år samler elever fra landets gymnasieelever ind til aktivistskoler i Bangladesh’ hovedstad Dhakas slumområder. Dhaka er blevet ”kåret” som verdens værste by at bo i på grund af slumområderne og hvert år bliver byen ramt af store oversvømmelser.

I Vordingborg har 150 elever fra gymnasiet været i sving med alt lige fra havearbejde, rengøring og IT-hjælp.

Operation Dagsværk  har eksisteret i Danmark siden 1985 og går ud på, at landets gymnasieelever tilbyder sig som arbejdskraft i fem timer - og lønnen går til godgørende formål i verdens fattigste områder.