Øens dyr savner mennesker - dyrene har en anden adfærd

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For tiden er Klaus Klinggaard ekstra populær blandt Øens dyr på Masnedø i Vordingborg. Men det er ikke kun på grund af maden I hans spand.

Coronavirus har lukket Øens dyr på Masnedø ned. På trods af det går hverdagen videre.

- Det er svært at arbejde hjemmefra i min stilling i hvertfald, siger dyrepasser Klaus Klinggaard.

Men én ting er helt anderledes. For rundt om burene og voliererne plejer der at stå gæster og kigge på dyrene, men nu er der helt tomt.

- Vi lever jo af vores entre – det er det, som øens dyr lever af. Heldigvis har vi haft en god sæson, så vi havde sparet en lille-bite smule sammen, og det er så det, vi skal bruge af her til vinter.

Dyrepasser Klaus Klinggaard har under corona-pandemien været nødsaget til at overtage gæsternes job med at kæle og klappe dyrene.
Dyrepasser Klaus Klinggaard har under corona-pandemien været nødsaget til at overtage gæsternes job med at kæle og klappe dyrene.

Dyrene savner kontakt med mennesker

Men entreindtægten er ikke det eneste, der savnes ved gæsterne.

- Jeg har det præcis som dyrene har det, eller også har dyrene det, som jeg har det, at der er blevet et kæmpe tomrum. Der kommer ikke nogen gæster og klapper dem, og det er jo det, de gerne vil. De savner nogle gæster, og de savner kontakt med mennesker.

Man kunne ellers fristes til at tro, at dyrene var glade for en lille pause fra alle de folk - men sådan er det ikke.

Spørg bare uglen Ulla, der ikke er ligeså meget ude som hun plejer

- Det har gjort, at Ulla er blevet en lille smule vrissen

Uglen Ulla er blevet en smule vrissen, efter hun ikke længere får besøg.
Uglen Ulla er blevet en smule vrissen, efter hun ikke længere får besøg.

Eller ponyerne der er blevet meget mere opsøgende under nedlukningen.

- Når der kommer nogle fremmede mennesker, kommer de hen til hegnet og vil gerne snakke lige med det samme. Det gør de ikke så meget om sommeren, for der får de en masse kontakt fra børnene, så vi kan tydeligt se det på dem.

Dyrepasser har omlagt arbejdet til at kæle med geder

Derfor bliver dyrene også ekstra glade når de får øje på dyrepasserne. Det betyder, dyrepasserne nu har lagt deres arbejde om, og i stedet må nusse dyrere.

- Det er at kæle geder, så de bevarer kontakten til os mennesker, når vi åbner op igen.

Det er ikke kun de pelsede dyr, der savner mennesker. I terrariet har kongeboaen Artemis være vant til at komme ud I gæsternes hænder hver dag. Men med zooens nedlukning blev han nået inaktiv.

- Vi bemærkede, han var lidt aktiv den ene dag, og så har vi taget ham ud et par dage i træk, og det har faktisk gjort, at han er blevet mere dagsaktiv igen, siger

Så både ansatte og dyr glæder sig til der igen kommer gæster på besøg.

- Vi glæder os til at folk kommer igen, for det er det, der driver stedet, det er blandingen af alle de mennesker, der kommer her. Det er det, som gør stedet specielt, kan man sige.