Nyt projekt skal hjælpe udsatte børn og unge med at blive en del af foreningslivet

Vordingborg Kommune, Broen Vordingborg og DGI Storstrømmen er gået sammen om et toårigt projekt, som skal sikre børn og unges adgang til foreninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Følelsen af at være en del af et fællesskab er vigtigt for mange af os.

At snakke og grine med ens venner i omklædningsrummet inden træning eller dele en sodavand efter en vunden kamp er noget, som mange mennesker holder af.

quote Vi er stærkt optaget af at hjælpe foreningslivet

Brit Skovgaard, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Vordingborg Kommune.

Det er dog langt fra alle børn og unge, der oplever at være en del af sådant et fællesskab. Derfor slår Vordingborg Kommune, Broen Vordingborg og DGI Storstrømmen sig nu sammen om projektet ”Brobygningsindsats for børn og unge i Vordingborg Kommune”. Formålet med projektet er at sikre, at flere udsatte børn og unge får adgang til og bliver en del af de lokale foreningers fællesskaber.

- Vi tror på, at deltagelse i fritidslivet med gode kammerater og voksne rollemodeller er et godt fundament for børn og unges udvikling. For nogle er det en selvfølge, men der er nogle børn, vi ikke når. Her er det nødvendigt med en ekstraordinær og håndholdt indsats, skriver Kaj Aagaard, formand i Broen Vordingborg, i en pressemeddelelse.

Brobygger skal vejlede børnene

I projektet er der blevet ansat en brobygger på deltid. Han skal tage kontakt til børnene og deres familie, besøge dem og vejlede til at finde et foreningstilbud, der passer til barnet. Derudover skal han også rekruttere foreninger til projektet.

Læs også
DGI opfordrer foreninger med coronatvivl til at holde gang i idrætten
Læs også
DGI opfordrer foreninger med coronatvivl til at holde gang i idrætten

- Hvis en brobygningsindsats for alvor skal lykkes, så kræver det den helt håndholdte del – altså den del, hvor vi sammen med de unge finder en passende forening, og hvor vi på dagen kommer ud og henter de unge og følges med dem hen i foreningen og over tid sikrer os, at der bliver taget godt hånd om dem, før de skal stå på egne ben, udtaler DGI Storstrømmens formand Henrik Holmer i en pressemeddelelse.

Vordingborg Kommune hjælper også til ved at formidle tilbuddet til børn gennem skolerne.

En hjælpende hånd til ramte foreninger

Et andet formål med projektet er at skaffe flere medlemmer til de foreninger, der ønsker at tage et ekstra socialt ansvar.

Samtidig er det også en hjælpende hånd til dem, der er hårdt ramt efter flere nedlukninger grundet corona.

Læs også
Mette F.: Det er tid til at genoverveje coronarestriktioner
Læs også
Mette F.: Det er tid til at genoverveje coronarestriktioner

- Vi er stærkt optaget af at hjælpe foreningslivet i gang oven på en lang periode med corona-nedlukninger og restriktioner, slår formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Vordingborg Kommune, Brit Skovgaard, fast.

Med projektet håber trekløveren på, at 80 børn og unge over de næste to år begynder at benytte sig af et foreningstilbud. Derudover ønsker de, at mindst 25 foreninger involverer sig, og at relevante kommunale ansatte fremover henviser børn til brobyggerne.


Nyhedsoverblik