Nyt Pleje Plus-firma er velkomne i Vordingborg

Vordingborg Kommune ser intet til hinder for, at Pleje Plus kan genopstå som nyt firma og servicere kommunens ældre borgere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi har haft et godt samarbejde med Pleje Plus og har ikke noget at udsætte på dem.

Sådan siger direktør for Social og Arbejdsmarked i Vordingborg Kommune, Helle Linnet, der fredagen igennem har arbejdet for, at kommunen kunne overtage Pleje Plus' opgaver med det samme.

Og det er lykkedes, fortæller hun til TV ØST.

Modsat Lolland Kommune har Vordingborg Kommune altså gode erfaringer med Pleje Plus, og Helle Linnet er derfor positivt stemt for, at Pleje Plus kan genopstå og igen levere service i kommunen:

- Hvis de har garantier og alle de andre juridiske forhold i orden, kan vi ikke se, at der skulle være noget problem med det. Så vil de kunne blive godkendt på lige fod med alle andre firmaer, siger Helle Linnet. 

Ikke brug for nyt udbud

Årsagen til, at en eventuel Pleje Plus-erstatning vil kunne slippe for en ny udbudsrunde, er, at Vordingborg Kommune kører med en såkaldt godkendelsesordning. Den betyder, at et firma blot skal være godkendt for at kunne varetage opgaver for kommunens borgere.

- Jeg tror, der vil gå nogle uger, før det kan bringes i spil, fordi de skal godkendes fuldstændig som et hvert andet nyt firma, fortæller Helle Linnet.

I alt er der 21 borgere i Vordingborg Kommune, der har modtaget hjælp fra Pleje Plus, og dermed betydeligt færre i Lolland Kommune, hvor cirka 380 borgere haft besøg af det private plejefirma. 

Se eller gense direktøren for Pleje Plus, Lena Løve, fortælle om, hvorfor de nu går konkurs:

 

Kan hyre fyrede plejere

Helle Linnet fortæller, at hun og hendes kommunale stab tidligere fredag blev oplyst om, at en Pleje Plus-konkurs var en mulighed. Det gav ifølge direktøren kommunen chancen for at forberede sig på at overtage opgaverne, som de nu har gjort.

- Nu har vi sørget for, at det er på plads, og borgerne kan være trygge ved, at de får hjælp, siger Helle Linnet. 

For at kunne håndtere den ekstra arbejdsbyrde kan det blive aktuelt at hyre kommunale plejere blandt de Pleje Plus-medarbejdere, der netop har mistet deres arbejde. Der kommer dog til at gå nogle uger, før det bliver aktuelt, fortæller Helle Linnet.

- Vi og vores borgere har som sagt haft gode erfaringer med Pleje Plus, så vi har ingen grund til at have mistillid til deres ansatte.