Nyt netværk skal hjælpe unge misbrugere

Misbrugscenter fra Vordingborg er med i samarbejdet om et særligt netværk på nettet om at hjælpe unge misbrugere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kræver en særlig indsats at hjælpe unge med misbrugsproblemer. Det har 5 misbrugscentre på tværs af landet set i øjnene. Sådan skriver misbrugscentrene bag det nye initiativ UngeBehandlerNetværket i en pressemeddelelse. 

Et af de centre, der står bag netværket, er Center for Rusmidler i Vordingborg.  

UngeBehandlerNetværket består af en virtuel platform og af temadage, hvor behandlere af unge med et misbrug kan mødes og dele erfaringer og viden. På den måde kan man finde ud af, hvem der har lavet gode projekter og initiativer og hvem, der har fundet en ny måde at tackle ungeproblemer på.

- I UngeBehandlerNetværket fokuserer vi på 'unge og msibrug'. Når vi mødes, ved vi, at alle arbejder inden for det samme speciale. Det giver en fælles kontekst, der gør det nemmere at gøre tingene konkrete, når vi taler sammen. Gør det nemmere at lære af hinanden, siger Birgitte Rønje, ungebehandler i Center for Rusmidler i Vordingborg.

Udover misbrugscentret i Vordingborg er initiativtagerne centre fra Helsingør, Odense, Silkeborg og Slagelse. Allerede 9. april skal UngebehandlerNetværket holde næste temadag, når de mødes i Århus for at uddele erfaringer.