Nyt initiativ puster liv i gammel rådhusbygning

Efter 30 år med kontor hjemme har en mand fra lokalområdet fået en idé. Han vil samle lokale, nystartede virksomheder i et kontorfællesskab på det gamle rådhus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Byrådssalen skal bygges om til kontor, og der skal være møderum og undervisningslokaler.

René Sørensen, der er selvstændig erhvervsdrivende i Præstø, fortæller begejstret om sine planer for rådhusbygningen, imens han viser rundt.

quote - Vi skal have alle de nystartede – der sidder hjemme ved køkkenbordet – vi skal have dem herop og sidde i fællesskabet

René Sørensen, selvstændig, Præstø

- Vi skal have alle de nystartede, der sidder hjemme ved køkkenbordet, herop og sidde i fællesskabet og inspirere hinanden eller komme til os andre, der er lidt mere garvede måske og spørge om gode råd undervejs, fortæller han.

Det Gamle Rådhus i Præstø har i de seneste to år stået næsten uberørt hen, men nu skal der være kontorhotel med plads til 12 små virksomheder.

Trist at sidde alene

René Sørensen, der ejer Veecan systems APS, har været selvstændig i snart 30 år. Nu lejer han rådhusets lokaler for at lave kontorfællesskab. Efter 30 år med kontor hjemme ved han om nogen, hvordan det kan føles at arbejde alene.

- Det har nogle dage været trist at sidde otte-ni timer helt alene ikke snakke med nogen - bare arbejde, fortæller han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Byrådssalen skal bygges om til kontor, møderum og undervisningslokaler.
Byrådssalen skal bygges om til kontor, møderum og undervisningslokaler. Foto: Line Strand - TV2 ØST

Det nye kontorfællesskab er tiltænkt især som en hjælp for nyopstartet iværksættere.

- Hvis du sidder der hjemme alene og går i stå og er helt nystartet - der skal ikke meget til at tage modet fra en i starten.

Åbner til marts

Initiativet støttes af Vordingborg Erhverv, som derfor hjælper med blandt andet konsulenter.

Artiklen fortsætter under billedet.

Med støtte fra Sussanne Kruse Sørensen, direktør i Vordingborg Erhverv, starter René Sørensen det nye kontorfællesskab op til marts.
Med støtte fra Sussanne Kruse Sørensen, direktør i Vordingborg Erhverv, starter René Sørensen det nye kontorfællesskab op til marts. Foto: Line Strand - TV2 ØST

- Både i Vordingborg Erhverv og Vordingborg Kommune vil vi gerne understøtte iværksættere. De kommer i gang, og det viser sig, at hvis de får noget godt samarbejde og godt sted at være, at det er med til at vækste deres virksomhed, siger Sussanne Kruse Sørensen, direktør, Vordingborg Erhverv.

De gamle rådhuslokaler skal efter planen åbne som kontorfællesskab til 1. marts.