¨

Nyråd får økologisk byhave

Foto: TV ØST

En økologisk byhave, med plads til at dyrke grøntsager i fællesskab og nyde aftensolen, er på vej i Nyråd. I aften bliver der holdt stiftende generalforsamling.

Forårsvejret er godt på vej, og det er mange glade for i Nyråd. Her er flere gået sammen om at lave en økologisk byhave i Nyråd by.

Intativtagerne bag projektet er Susan Thydal, der er formand for Nyråd Lokalråd, og Anders Roland, der er formand for "Forum for økologi og bæredygtighed i Vordingborg Kommune". De holder i aften stiftende generalforsmling til foreningen Nyråd Have.

- Vi skal have skabt et centrum i byen, hvor folk kører forbi og tænker hvad er det, se de blomstrerne æbletræer, siger Susan Thydal om den kommende have.

I haven er der planer om, at man blandt andet kan få sit eget jordlod, hvor man kan dyrke sine egne grøntsager.

- Vi vil gerne have et sted, hvor man dyrker grøntsager i fællesskab på personlige havelodder eller som fælles projekter, hvor vi dyrker en masse kartofler, rødbeder eller noget andet, fortæller Anders Roland. 

Det er nemlig fællesskabet og det at være sammen om noget, der skal være i centrum i den nye have. Derfor bliver en del af haven brugt til en sansehave med plads til at grille og nyde solen.

Ønsket til haven har lokalrådet i Nyråd haft i flere år, men det var først, da de satte sig sammen med "Forum for økologi og bæredygtighed", at planere så ud til at lykkedes.

- Jeg fandt ud af, at Anders (red. Roland) er ligeså stor en havenørd. som jeg er, og så kom vi til at snakke om, at det kunne vi godt tænke os, siger Susan Thydal.

Haven laves på et 1000 kvadratmeter stort græsareal, som Vordingborg Vandforsyngnig har stillet til rådighed.

I aften på generalforsamlingen vil det endeligt afgøres, om haven bliver en realitet.

02:23 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App