Ny svømmehal åbner efter forsinkelser og hærværk

Den nye svømmehal i DGI Huset Vordingborg åbner fredag efter flere forsinkelser og hærværk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu kan sydsjællænderne endelig hoppe Vordingborgs nye svømmehal.

Efter flere forsinkelser og hærværk indvies svømmehallen i DGI Huset Vordingborg nemlig fredag.

Det var gentagelser udsættelser på grund af fejl i byggeriet af den nye svømmehal, der forsinkede projektet, ligesom aftalen om den tekniske drift havde problemer med at falde på plads.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
 
Foto: Phillippa Maigaard Filtenborg - TV ØST

Desuden blev byggeprojektet forstyrret af hærværk. Ukendte gerningsmand havde skubbet en kørestol og en rengøringsmaskine i vandet, og det lavede rifter i bassinets bund, hvilket medførte vand i kælderen.

- Det er tålmodige mennesker, der har ventet på den her åbning i mere end et år, men nu er dagen her, og vi har glædet os rigtig meget, siger Mikael Smed (S), borgmester i Vordingborg Kommune.

- I går (torsdag red.) på kommunalbestyrelsesmødet frigav vi nogle penge til det underskud, der har været i forhold til, at vi ikke har været i drift det sidste års tid, og man har driftet den gamle svømmehal. Det kommer selvfølgelig til at koste lidt ekstra, men jeg tror egentlig ikke, at det så meget, og de penge skal vi nok finde, tilføjer borgmesteren.

Den officielle åbningsfest finder sted klokken 15.30 til 19.00, men de morgenfriske svømmere tyvstartede allerede tidligt fredag morgen.

Se en af åbningstalerne for den nye svømmehal herunder.