Ny redningsbåd: 56 frivillige har meldt sig

Vordingborg får fra denne sommer højst sandsynligt en redningsstation i Masnedsund. 56 frivillige har nemlig meldt sig til at bemande en redningsbåd i Vordingborgs vestlige havn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Masnedsund får med al sandsynlighed en redningsbåd til sommer. 56 frivillige har i hvert fald meldt sig som villige til at bemande båden, der efter planerne skal ligge ved en ny redningsstation i Vordingborgs vestlige havn. Det skriver Sjællandske.

Havnechef ved Vordingborg Kommune Jesper Kraft Andersen har i løbet af det seneste halve år i samarbejde med Dansk Søredningsselskab arbejdet på at få en redningsbåd til Masnedsund. Den skal træde til, når sejlere har brug for hjælp med eksempelvis motorproblemer eller er stødt på grund.

Redningsbåden skal ikke rykke ud til egentlige nødkald, da sådanne opgaver stadig vil høre under Forsvarets redningsberedskab.

Stor opbakning

I sidste uge afholdt Vordingborg Kommune og Dansk Søredningsselskab så orienteringsmøde i håbet om at rekruttere ”frivillige ildsjæle” til den nye redningsstation, og her mødte ifølge Sjællandske over 70 interesserede op. 56 af dem valgte at skrive sig på listen over aktive.

- Det er helt overvældende, siger havnechef Jesper Kraft Andersen til Sjællandske.

Dansk Søredningsselskab har tidligere udtalt, at der skal cirka 20 frivillige til at et døgnberedskab kan løbe rundt.

Blandt de fremmødte blev udpeget en kontaktperson, som sammen med Jesper Kraft Andersen nu vil arbejde videre med etablering af stationen.

Havnen støtter projektet

Sjællandske har tidligere oplyst, at de frivillige skal gennemgå adskillelige kurser i både redning, bådhåndtering og vhf, inden de bliver sendt ud på søen.

Der er nu blevet nedsat arbejdsgrupper, der skal arbejde videre med planerne, og Vordingborg Havn støtter også op om projektet.   

Stationen mangler dog stadig cirka 400.000 kroner for at kunne åbne, men der arbejdes ifølge Dansk Søredningsselskab hårdt på at skaffe restbeløbet.

Med en redningsstation i Vordingborg, vil redningsbåden kunne nå ud til Storstrømmen, Bøgestrømmen og Smålandshavet.