Ny højskole på Møn

I dag åbnede Højskolen Møn. En højskole hvor eleverne lærer om tekst, film, foto og lyd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en spændt forstander, der i dag tog imod 24 højskole-elever.

Og ikke uden grund for det er det første hold af elever, der træder ind i den smukke gamle bygning, tidligere Stege gamle skole, der ligger midt i byen.

Det er en lokal virksomhed, Liselund Fontænen, der står bag finansieringen af højskolen

Og forstanderen har store ambitioner for skolen.

- Min ambition er at lave en højskole, som er lokal forankret, og som kan generere noget liv til Stege og på Møn generelt, men samtidig lave en højskole, som bliver et sted, hvor unge mennesker får et spark i den rigtige retning, og det vil sige mod at arbejde indenfor film, tv og radio, fortæller Lars Gandsø.

Spændte elever

Eleverne på højskolen fik lige efter ankomst mulighed for at se deres værelser og møde den værelseskammerat, som de skal bo sammen med det næste halve år. I morgen mandag starter hverdagen, hvor eleverne skal arbejde på tre forskellige værksteder: Tekst, film og lyd.

En af eleverne, 25-årige Robyn Funder fra København, glæder sig til at arbejde med film på højskolen, men det er dog fællesskabet, som hun har set allermest frem til. 

Og det var ikke uden sommerfugle i maven, at hun mødte op i dag.

- Jeg var rigtig spændt på vejen herned.  Og så da man træder ud af bilen og siger hej til nogle af lærerne - pyha - så starter det. Jeg var meget flyvsk og spændt i kroppen på samme tid, fortæller Robyn Funder.

Højskolen Møn udbyder to lange kurser halvårligt til en ugepris inklusion pension og overnatning på 1.800 kroner.