Ny håndværkeruddannelse åbner i Vordingborg - flere kan være på vej

En ny håndværksuddannelse åbner til næste år i Vordingborg. Borgmesteren forventer, den kan få flere unge til at vælge uddannelsen som håndværker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Julen falder tidligt i år for Vordingborg Kommune og EUC Sjælland.

For et stort ønske er netop blevet opfyldt, idet en ny erhvervsuddannelse inden for byggeri og konstruktion flytter til byen. Det skriver EUC Sjælland i en pressemeddelelse.

quote Jeg er rigtig glad for, at det er lykkes

Mikael Smed (S), borgmester, Vordingborg Kommune

Det er et samarbejde mellem EUC Sjælland og TAMU Vordingborg (Træningsskolens Arbejdsmarkedsuddannelser) der gør det muligt at åbne den nye uddannelse.

- EUC Sjælland og TAMU beskæftiger sig med to lidt forskellige målgrupper, men helt grundlæggende deler vi den samme mission. Vi er begge sat i verden for at uddanne unge mennesker med et praktisk og erhvervsrettet fokus. Hertil deler vi troen på, at sociale kompetencer går hånd i hånd med de faglige, når det kommer til uddannelse. På den måde supplerer vi hinanden rigtig godt, forklarer Nino Kristensen, der er centerleder for TAMU Vordingborg.

Har været fem år undervejs

I Vordingborg kan man allerede tage erhvervsuddannelser inden for blandt andet kokke- og tjenerfaget.

Men det har længe været ønsket både fra Vordingborg Kommunes side og fra EUC Sjælland at udvide udbuddet af uddannelser i byen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Uddannelseschef for EUC Sjælland, Thomas Ter-Borch (tv.), og Nino Kristensen, centerleder for TAMU Vordingborg.
Uddannelseschef for EUC Sjælland, Thomas Ter-Borch (tv.), og Nino Kristensen, centerleder for TAMU Vordingborg.

Ifølge borgmester Mikael Smed (S) har det været en længere proces.

- Jeg er rigtig glad for, at det er lykkes. Det har været en femårig proces, hvor vi i Vordingborg Kommune har arbejdet intenst de sidste to år på at finde en lokation, hvor det kunne lade sig gøre. Så det er rigtig godt, at det nu har kunne lykkes med et samarbejde mellem EUC og TAMA, siger Mikael Smed.

Uddannelsen bliver et grundforløb inden for håndværk og konstruktion. Forløbet skal give eleverne grundlæggende erhvervfaglige kompetencer.

God grobund for lignende samarbejder

Borgmesteren mener, at uddannelsen i nærområdet vil betyde, at flere unge vælger den vej.

- Jeg er ret overbevist om, at flere af vores unge mennesker de vil vælge denne her mulighed alene fordi det er tæt på, siger Mikael Smed.

Det bakker EUC Sjællands uddannelseschef op.

- Der er allerede mange unge fra Vordingborg, der vælger at tage en uddannelse på EUC Sjælland i Næstved, men vi tror på, at der er potentiale for, at mange flere unge tager sig en erhvervsuddannelse - de skal bare have muligheden, fortæller Thomas Ter-Borch, der er uddannelseschef hos EUC Sjælland.

Ifølge borgmester Mikael Smed er det højst sandsynligt ikke sidste gang, man vil kunne se lignende samarbejde om uddannelser.

- Det kan meget vel være, at det kan ske igen, og vi har også i Vordingborg Kommune et campus-råd hvor de forskellige uddannelsesinstitutioner mødes og taler om forskellige snitflader. Så der er god grobund for flere samarbejder, siger han.

Uddannelsen er klar til at tage imod nye elever til august 2019.