Nu skal togskinnerne slibes

De kommende par nætter kommer det til at slå gnister og larme rundt omkring på Sydsjælland. Togskinnerne skal nemlig vedligeholdes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du den kommende tid er ude sent om aftenen eller natten på Sydsjælland skal du ikke undre dig over en masse lysglimt, gnister og en øredøvende larm ude i landskabet.

Det er nemlig Banedanmark, der fra tirsdag aften begynder at slibe togskinnerne i regionen. Det er det specielle skinneslibetog, der skal klare opgaven og det kan sagtens se ud, som om der er gået ild i skinnerne under toget, men når den sidste gnist er væk er det med til at forlænge sporets levetid, oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse.

-       Efter at skinneslibetoget har gennemkørt en strækning, vil der være færre vibrationer i sporet fra togene. Det betyder, at der går længere tid imellem, at det er nødvendigt at justere sporet og udskifte skinner, sveller og skærver, siger vedligeholdelsesleder hos Banedanmark, Pernille Skovrup.

Første stop Næstved

Toget går i gang med at slibe skinnerne fra Næstved til Lundby tirsdag aften omkring klokken 22.30 og fortsætter til klokken 5 næste morgen. Skinneslibetoget skal denne uge også til Vordingborg, Holme-Olstrup og Lundby.

En enkelt nats kørsel koster intet mindre end 165.000 kroner, men ifølge Banedanmark skulle der være god økonomi i at slibe skinnerne rundt i landet og ikke lade dem blive i alt for dårlig stand.

Hele ideen med slibetoget er at fjerne bittesmå rifler og bølger på skinnerne. For at gøre det skal slibetoget køre 1-9 gange på den samme strækning.