Nu skal du åbne offentlige toiletter i Vordingborg med sms

Syv af de offentlige toiletter i Vordingborg Kommune skal nu åbnes med en sms-kode. Det skal sikre, at der bliver passet bedre på toiletterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når du skal benytte et af de offentlige toiletter i Vordingborg Kommune, skal du fremover bruge en sms-kode for at komme ind – i hvert fald på syv af dem.

Det skriver Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse.

På toiletterne kan man se, hvilken sms-kode du skal sende og til hvilket nummer. Kort efter sms’en er sendt, åbner døren til toilettet

Skal sikre rene toiletter

De nye sms-låse skal sikre, at folk passer på bedre på toiletterne, fordi det kræver lidt ekstra arbejde at komme ind.

- Folk forventer en højere service i dag. Det har vi mulighed for at tilbyde med de sms-betjente toiletter, fordi folk tænker sig mere om, når de har sendt en sms for at benytte toilettet, siger driftsplanlægger Thomas Eglin fra Vordingborg Kommune.

Sms-låsene kan også sikre renere toiletter, lyder det fra driftsplanlæggeren.

- Vi har bedre mulighed for at vurdere behovet for rengøring på toiletterne, fordi vi hele tiden kan registrere, hvor meget toiletterne bliver brugt.

Kan sende besked om mangler

I samme ombæring bliver toiletterne udstyret med en QR-kode, som man kan bruge til at sende en besked til kommunen, hvis der er noget, der mangler på toilettet.

Vordingborg Kommune ejer, står for driften eller giver tilskud til 42 offentlige og delvist offentlige toiletter.

De syv toiletter med den nye sms-lås ligger på Lille Torv i Vordingborg, Havnen 6 i Stege, i Askeby, i Græsbjerg, i Udby, i Viemose og på Fjordstien 2 i Præstø.