Nu bliver hun tiltalt igen for deling af blotterfoto

Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har rejst ny tiltale mod Rikke Louise Andersen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hun var lige blevet frifundet.

Men nu har Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi altså rejst en ny tiltale mod Rikke Louise Andersen, som tog et fotografi af en butiks overvågningsvideo af en blotter. Et fotografi, som hun efterfølgende offentliggjorde på Facebook. 

Det oplyser chefanklager Henriette Rosenborg Larsen i en pressemeddelelse, efter at Retten i Nykøbing Falster frifandt kvinden på baggrund af en fejl i anklageskriftet.

- Det er naturligvis beklageligt, at vi lavede en fejl. Vi havde ganske enkelt rejst tiltale efter en forkert paragraf i persondataloven, men det retter vi op på nu. Og anklagemyndigheden har da også i andre sager rejst fornyet tiltale, hvis der har været mangler i det oprindelige anklageskrift, siger Henriette Rosenborg Larsen fra anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Kan give befolkningen et forkert indtryk

Rikke Louise Andersens forsvarsadvokat mente ellers ikke, at anklagemyndigheden nu kunne tiltale hende efter en anden paragraf.

- Det kommer ikke til at ske. Det er ikke praksis, sagde han efter frifindelsen til TV ØST.

Men ifølge anklageren skal straffesagen mod Rikke Louise Andersen køre igen, fordi resultatet af den frifindende dom, med den forkerte paragraf, kan give befolkningen det indtryk, at privatpersoner helt lovligt kan bruge Facebook til at efterlyse mulige gerningsmænd. Og det er et fejlagtigt indtryk, siger hun.

- Offentliggørelse af den slags billeder indebærer en risiko for selvtægt, og det må naturligvis ikke finde sted, uanset om den pågældende er skyldig eller ej, siger chefanklager Henriette Rosenborg Larsen og tilføjer, at det ikke kun er Rikke Louise Andersen, der bliver tiltalt. 

- Der er også rejst tiltale mod butikskæden. Vi mener, at butikskæden har et ansvar, fordi de butiksansatte foreviste billedmaterialet til kvinden.

Tiltale: