Nu begynder ankesagen om drabet på 34-årige Bettina Olsen

Mandag indledes ankesagen i sagen om drabet på 34-årige Bettina Arnsfeldt Olsen på Møn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

12 års fængsel og en udvisning for drab er udgangspunktet fra byretten, når Østre Landsret mandag indleder ankesagen mod en polsk mand, der er tiltalt for drabet på sin ekskæreste 34-årige Bettina Arnsfeldt Olsen.

Ved Retten i Nykøbing Falster blev manden dømt skyldig i drab og usømmelig omgang med lig. Han ankede dog sagen, hvor han lige siden begyndelsen har nægtet at have begået drab, men har erkendt sig delvist skyldig i at gemme den 34-årige kvindes lig.

Hændelserne fandt sted i 2017, hvor Bettina Arnsfeldt Olsen blev meldt savnet, og efter en uges eftersøgning blev fundet dræbt på en placering, der var udpeget af den tidligere kæreste.

Den polske mand har selv forklaret, at ulykken skete, efter han havde kørt vildt rundt i bil med Bettina Arnsfeldt Olsen på passagersædet. Efter meget hurtig kørsel havde hun truet med at springe ud af bilen - derfor havde han bundet hende fast til sædet. Kort efter kørte han galt, og kvinden fik så alvorlige kvæstelser, at de senere kostede hende livet. Hun havde dog selv forinden afvist at komme på hospitalet, forklarede manden i retten.

Eftersøgt i mere end en uge

Bettina Arnsfeldt Olsen forsvandt på Møn i november 2017. Hun blev sidst set den 12. november af sin fætter. Den 19. november blev kvinden meldt savnet, og gennem mere end en uge var kvinden eftersøgt, hvor politiet og frivillige gennemførte flere undersøgelser og eftersøgninger efter hende.

Hendes ekskæreste var blevet anholdt tidligt i forløbet. Først efter et praj fra ekskæresten blev kvindens lig fundet skjult på en adresse i Keldby på Møn, der allerede var blevet undersøgt af politiet.

Bettina Arnsfeldt Olsen havde angiveligt levet et hårdt liv, og havde også haft et problematisk forhold til sin ekskæreste. Ved retssagen i byretten kom det frem, at hun var afhængig af alkohol og sovemedicin, mens hendes kæreste misbrugte heroin.

En obduktion af kvinden viste, at hun havde været udsat for omfattende fysisk vold op til sin død. Hun blev først udsat for vold med en stump genstand i hoved og ansigtet, som blandt andet kostede hende et brud på rygsøjlen og mange blødninger i hovedet. Dernæst blev hun stranguleret.

97 skader på kroppen

Obduktionsrapporten passede ikke sammen med forklaringen fra ekskæresten. Her blev det formodet, at kvinden var død i bilen, mens hun sad på passagersæddet. Det ser samtidig ud til, at gerningsmanden brugte bilens nakkestøtte til at strangulere hende med.

Det kunne samtidig dokumenteres, at skaderne på hendes krop tydede på voldsom vold forud for hendes død. Alt i alt viste retsmedicinerens gennemgang af den afdødes krop 97 skader, der kunne forbindes med den fysiske vold.

Efterfølgende blev kæresten fotograferet, mens han hævede penge på Bettina Arnsfeldt Olsens kreditkort, ligesom han sendte falske beskeder fra kvindens telefon.

Der er som udgangspunkt afsat fire møder til ankesagen i Østre Landsret.