¨

Nøglen manglede: Nu ryger det Blå Flag

Foto: TV ØST

Præstø Strand har mistet det Blå Flag, fordi en nøgle til en redningskrans manglede. Det selvom nøglen ikke er nødvendig for at komme til kransen.

Det Blå Flag vejer ikke længere over Præstø Strand. Og sådan kommer det til at være sæsonen ud.

Årsagen til, at flaget, der blandt andet vidner om vandkvalitet og gode faciliteter, er taget ned, er dog ikke helt åbenlys. Præstø Strand har mistet det Blå Flag, fordi en nøgle ved strandens redningskrans mangler.

Og det ærgrer naturforvalteren på stedet af en helt specifik grund:

- Man kan sagtens komme ind til redningskransen uden nøglen, men reglerne siger, at den skal være der. Det har vi desværre ikke været opmærksomme på, og derfor har vi mistet det Blå Flag, siger Stefan Skov.

Kommunen fik allerede sidste år en påtale, fordi redningsposten ikke levede op til kravene, og det er en skærpende omstændighed.

- Sikkerheden er en meget vigtig del af Blå Flag-ordningen. Derfor er det ikke bare en teknikalitet, når internationale kontrollanter to år i træk besøger en strand, hvor de ikke kan åbne redningsposten, siger Bjarke Frandsen, som er konsulent i Friluftsrådet, der administrerer Blå Flag i Danmark.

Ifølge Stefan Skov var problemet sidste år, at der manglede en snor til at åbne redningsposten. Den var kommet på til denne sæson, men nu manglede så en nøgle.

- Det er en ærgerlig misforståelse, og jeg er selvfølgelig træt af, at vi ikke har det Blå Flag i år. Men jeg kan forsikre om, at man sagtens kan bade og bruge stranden. Kvaliteten er i top, siger Stefan Skov.

Stranden kan først få det Blå Flag igen næste sæson.

03:08 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App