Nina fik uventet besøg: Pludselig stod en flok køer i haven

En flok fritgående køer traskede pludselig ind i Nina Clausens have i Præstø tidligere på ugen. Hun ved stadig ikke, om ejeren er fundet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er noget specielt over de lyse, danske sommernætter.

Men endnu mere specielt blev sommeraftenen i mandags for Nina Clausen fra Præstø, da der pludselig traskede en hel flok kvæg ind i hendes have.

quote Jeg sad ude på terrassen med iPad’en, og så kunne jeg godt høre lidt puslen ved siden af bordet

Nina Clausen, Præstø

- Jeg sad ude på terrassen med iPad’en, og så kunne jeg godt høre lidt puslen ved siden af bordet. Så drejede jeg hovedet til højre og kiggede, og så kom de her køer marcherende to meter fra mig, fortæller Nina Clausen til TV2 ØST.

Politiet kunne ikke spore ejeren

Nina Clausen er godt bekendt med dyr og især heste, men derfor kom det alligevel lidt bag på hende, at en hel flok kvæg pludselig troppede op på hendes matrikel.

- Så stillede de sig delvis ved kanten af fliserne til terrassen ved æbletræet, der stod ved siden af. Jeg tror, de var lidt forskrækkede. Jeg var bare lidt overrasket og smilte over det. Så startede jeg med at tage en video af dem, for der må da være nogen, der savner dem, siger Nina Clausen.

Derfor kontaktede hun Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi for at høre, om det kunne hjælpe hende.

- Så hentede jeg lidt brød til dem (køerne, red.), og så ringede jeg til politiet for at høre, om der var kommet en melding ind om nogle savnede køer, for jeg havde otte stående på min græsplæne. Jeg tænker, de er kommet på villavejen, og så har indkørslen åbenbart været indbydende for dem, for der har været noget grønt på hækken, siger Nina Clausen.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Nina Clausen

Køerne traskede videre

Politiet vidste dog ifølge Nina Clausen ikke, hvem ejermanden var, og hovedpersonerne selv var ligeglade. 

quote Så ringede jeg til politiet for at høre, om der var kommet en melding ind om nogle savnede køer, for jeg havde otte stående på min græsplæne

Nina Clausen, Præstø

- De gik lidt rundt og græssede. Til sidst gik de bag garagen, og så valgte de at gå over en lille høj, og så traskede de derind, fortæller Nina Clausen.

- Politiet sagde, at hvis køerne forlod matriklen, måtte jeg da godt lige holde øje med, hvor de gik hen og underrette dem, men det var ikke noget, jeg skulle bruge tid på at holde øje med. Til sidst daffede de ind i skoven, og så tænkte jeg, de nok ville få en hyggelig aften derinde.

300 likes på Facebook

Hun optog en video af hele hændelsen, som hun efterfølgende lagde ud på Facebook i den lokale gruppe for borgere i Præstø.

- Jeg bruger ellers aldrig min Facebook, men her tænkte jeg med det samme, at jeg lige måtte lægge den op i Præstø-gruppen. Men der er ingen, der har meldt sig, siger Nina Clausen.

På nuværende tidspunkt er der 300 mennesker, der har liket opslaget, og 64, der har kommenteret det.

- Vil også have sådanne gæster på besøg, skriver Louise Morgenstjærne.

- Vildt! Hvorfor kommer der aldrig tre tons bøffer i min have, skriver Claus Nikolaj Hunt.