Nickolaj samler ind til kræftsyg klassekammerat: "Vi kan ikke rigtig gøre noget andet"

Nickolaj Jørgensen er initiativtager bag Team Bruno ved Stafet for livet. Her samler han og resten af klassen ind til deres kræftsyge kammerat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skoene er her i weekenden snørret ekstra grundigt i Vordingborg.

I denne weekend afholdes der nemlig Stafet for livet, hvor de deltagende hold ved at løbe og gå samler ind til Kræftens Bekæmpelse.

Og et af holdene, som er med til at samle ind i den gode sags tjeneste, er Team Bruno. Intiativtageren bag er Nickolaj Jørgensen, der går i 7. klasse på Islingeskolen. Hans klassekammerat har nemlig fået kræft.

- Vores ven, der hedder Bruno, har fået leukæmi. Så tænkte jeg, at jeg ville starte et hold. Og så spurgte jeg i klassen, om vi ikke kunne starte et hold, og der var der mange, der blev rimelig glade og sagde: "Ja, det gør vi". Især da jeg sagde, at vores skal hedde Team Bruno, fordi vores ven hedder Bruno, siger Nickolaj Jørgensen. 

Målet er 10.000 kroner

Det var følelses af ikke at kunne gøre andet, der fik Nickolaj Jørgensen til at melde et hold til Stafet for Livet. 

- Jeg synes bare, at vi kan ikke rigtig gøre noget andet. Det er lægerne, der gør det, og de har brug for penge, og derfor vil vi løbe for dem, siger Nickolaj Jørgensen. 

- Jeg synes, det er et rigtig godt arrangement. Jeg synes, det er vildt, at der er mange, der vælger at komme her. 

Nickolaj Jørgensen og resten af klassen går og løber til og med søndag middag. Målet er at have samlet 10.000 kroner ind.

- Man kan godt nå at blive træt. Men det skal bare arbejdes væk, lyder det fra Nickolaj Jørgensen.