Naboer trætte af unges fest i lokal park: Musikken dunker i hele huset

Rådhusparken midt i Vordingborg lignede endnu engang en losseplads, efter en flok unge igen fredag holdt fest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag morgen var Martin Christensen tidligt oppe og på arbejde. Der skulle ryddes op efter de unges fest i Rådhusparken i Vordingborg.

- Det flyder med affald over det hele igen. Øldåser, papir, tæpper, paraplyer, opremser Martin Christensen, der er ansat i Vordingborg Kommune og samtidig er nabo til parken. 

quote Den høje musik dunker i hele huset og i hovedet på én. Det kan jo ikke passe, at vi skal tage vores bil og køre væk for at få lidt fred

Søren Petersen, nabo til Rådhusparken

Det er tredje gang på bare en uge, det grønne område er omdannet til en svinesti. De unge havde ellers lovet bod og bedring, efter der flere gange har været klager over støj og skrald i forbindelse med festerne i parken.

- Det giver støj og møg. Den høje musik dunker i hele huset og i hovedet på én. Det kan jo ikke passe, at vi skal tage vores bil og køre væk for at få lidt fred, siger Søren Petersen, der også er nabo til parken.

Tilkaldte politiet

Politiet blev fredag tilkaldt og fik dæmpet musikken, men at skraldet flyder, kunne ordensmagten ikke forhindre.

Og synet var det samme i sidste weekend, hvor unge også havde festet i området omkring Kvicklysøen, som den populært kaldes. 

Lørdag morgen flød det endnu engang med affald i Rådhusparken i Vordingborg.
Lørdag morgen flød det endnu engang med affald i Rådhusparken i Vordingborg.

Her erkendte elever fra gymnasiet i Vordingborg, at de var for dårlige til at rydde op efter sig selv. Men det er tilsyneladende ikke blevet bedre, og det ærgrer formanden for elevrådet.

- Det er noget øv. Især fordi, vi har haft det oppe før. Denne gang havde vi fået affaldsposer af vores lærere, som vi kunne tage med og bruge. Men det er desværre ikke alle, der bruger dem. Jeg frygter lidt, at vi på et eller andet tidspunkt ikke får lov at bruge parken mere, siger Emmelie Danbirk, elevrådsformand på Vordingborg Gymnasium.

Sagen ender hos Økonomiudvalget

Borgmester Michael Seiding Larsen (V) var selv forbi parken to gange fredag aften for at se, hvordan de unges fest forløb. Han blev overrasket over det syn, der mødte ham.

- Der var meget larm og rodet. Der var ikke kønt dernede. Vi er glade for de unge mennesker i byen. Men selvfølgelig er bægeret ved at flyde over, siger borgmesteren i Vordingborg Kommune. 

Skraldet flyder efter gymnasieelevernes har holdt fest i weekenden i Rådhusparken i Vordingborg. Arkivfoto.
Skraldet flyder efter gymnasieelevernes har holdt fest i weekenden i Rådhusparken i Vordingborg. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Michael Seiding Larsen understreger dog, at han fortsat mener, dialog er vejen frem, og at der kan findes en løsning på problemet, uden kommunen er nødt til at skride til "andre foranstaltninger". Han appellerer til de unge og deres forældre om at kigge indad og erkende, at de har et ansvar.

Sagen er på dagsordenen på et møde i Økonomiudvalget på onsdag.

Rådhusparken midt i Vordingborg lignede endnu engang en losseplads, efter en flok unge igen i aftes holdt fest. De unge havde ellers lovet bod og bedring, efter der flere gange har været klager over støj og skrald i forbindelse med festerne i parken. Nu er både kommune og naboer ved at miste tålmodigheden.