Musik i baghaven erstatter aflyste Grøn-koncerter: - En super god idé

Flere steder i landet blev der lørdag afholdt mini-festivaler i folks private haver som et trækplaster på såret til de aflyste Grøn-koncerter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tusindvis af skrålende og danseglade sjællændere skulle denne lørdag have haft en stor fest til koncertarrangementet Grøns udgave i Næstved.

Coronaen har dog aflyst alle koncerterne men i stedet skabt en erstatning i form af mini-koncerter over hele landet i folks private haver under titlen Grønnere Grøn.

100 koncerter er blevet udloddet via en konkurrence, og en af de heldige vindere er Helene Thorn fra Vordingborg. 

Hun er med egne ord et rigtig festivalmenneske, så hun meldte sig hurtigt til konkurrencen og blev noget overrasket, da hun blev udtrukket som en af de heldige vindere.

- Jeg tænkte: Det er løgn, men det var det jo ikke. Og så handlede jeg hurtigt og begyndte at skrive sms-beskeder til venner og familie og spurgte, om de havde lyst til at komme. Det havde de heldigvis, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Jeg tænkte: Det er løgn, men det var det jo ikke, siger Helene Thorn, da hun fik at vide, hun var blandt de heldige vindere af en privatkoncert.
- Jeg tænkte: Det er løgn, men det var det jo ikke, siger Helene Thorn, da hun fik at vide, hun var blandt de heldige vindere af en privatkoncert. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Derfor var omkring 40 venner og familiemedlemmer lørdag samlet i familien Thorns baghave for at høre musikeren Ace Rosewall spille, som er en af de kunstnere, der har sagt ja til at spille til have-arrangementet.

Til daglig bor Ace Rosewall med det borgerlige navn Asger Hedegaard i London og stod oprindeligt ikke på Grøn-plakaten. Før konkurrencen havde Helene Thorn da heller aldrig hørt om ham, men hun ønskede ham alligevel, da hun hørte hans musik.

- Jeg valgte ham, fordi musikken virkede rigtig god, det var sådan lidt Ed Sheeran-agtig, som lige passede til en havefest, siger hun.

- En genial idé

Normalt spiller Ace Rosewall blandt andet på engelske pubber, men lørdag stod han altså i en dansk baghave. Han har meldt sig, fordi han synes, det er en fed idé.

- Jeg synes, det er en genial idé, for især i coronatiden har mange kunstnere lidt, fordi der ikke har været noget at lave, og bare det at få musikken ud og få den ud i hele Danmark, det er en god ting, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Omkring 40 gæster mødte op i familien Thorns baghave for at høre Ace Rosewall spille. 
Omkring 40 gæster mødte op i familien Thorns baghave for at høre Ace Rosewall spille.  Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

En af de fremmødte til Helene Thorns havefest var Mikkel Sølving fra Vordingborg. Han er normalt ikke en Grøn-gæst, men blev tiltrukket af ideen om at sprede koncerterne ud i private haver.

- Det er en super god idé. Både for os som publikum, men også for musikerne, som kommer ud og får spillet lidt. Det må være rart for dem, siger han.