¨

Museum på Møn får 95 år gammelt pariserhjul

Pariserhjulet er et af de sidste af sin slags. Der er ét i Danmark og to i Tyskland.

Besøgende på Thorsvang Samlermuseum kan nu tage en tur i et pariserhjul af ældre dato. Frivillige har i lang tid arbejdet på at sætte det i stand.

I løbet af det seneste år har frivillige på Thorsvang Samlermuseum i Stege på Møn haft travlt med at sætte et 95 år gammelt pariserhjul i stand. 

- Vi har lavet alt træværk, og gondolerne har været i Nykøbing og blive sandblæst, siger Børge Larsen, som er frivillig på museet.

Pariserhjulet blev indviet i forbindelse med museets fire års fødselsdag. Det er bygget i Tyskland på fabrikken Botha i Thüringen, og det har været vidt omkring i forskellige tivolier i Danmark, før idémanden bag Thorsvangs Tivoli, Klaus Fog, købte det af Søren Østergaard fra Cirkus Nemo.

Unikt pariserhjul

Pariserhjulet er ret unikt, fordi det er et af de sidste af sin slags, som er bevaret.

- Der er kun det her ene i Skandinavien, og så er der to i Tyskland, siger Klaus Fog.

På premieredagen var børn fra forskellige børnehaver på Møn inviteret til at klippe den røde snor over og få en tur i Pariserhjulet.

Besøgende kan foruden pariserhjulet også muntre sig i museets to andre tivoliforlystelser - en luftgynge og en karrusel. 

02:00

Thorsvang Samlermuseum i Stege har renoveret et 95 år gammelt pariserhjul. Det er det eneste af sin slags i Skandinavien.

Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App