Mor og barn savnes - politiet søger vidner, der har set denne bil

En 30-årig kvinde og hendes 11 måneder gamle barn fra Præstø er fortsat savnet. Nu beder politiet om hjælp fra folk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På trods af en omfattende eftersøgning er det endnu ikke lykkedes politiet at finde den forsvundne 30-årige kvinde og hendes 11 måneder gamle baby fra Præstø.

Men nu søger politiet vidner til et specifikt tidsrum. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet beder om hjælp fra folk, der kan have set en sølvgrå Skoda Superb Stationcar tidligt tirsdag morgen den 4. oktober i eller omkring Præstø.

Der er tale om en sølvgrå Skoda Superb Stationcar årgang 2020, som er i politiets varetægt.

Politiet søger derfor vidner, der har set den sølvgrå bil, tirsdag den 4. oktober i tidsrummet mellem klokken 00.15 – 06.00 - i eller omkring Præstø.

Har du observeret denne bils færden? Politiet om hjælp fra folk, der kan have set en sølvgrå Skoda Superb Stationcar tidligt tirsdag morgen den 4. oktober.
Har du observeret denne bils færden? Politiet om hjælp fra folk, der kan have set en sølvgrå Skoda Superb Stationcar tidligt tirsdag morgen den 4. oktober. Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

Politiet kan ikke uddybe, hvad der præcis ligger til grund for politiets interesse i bilens færden for 11 dage siden.

- Det er vores efterforskning, der gør, at vi koncentrerer os om det tidsrum, men jeg kan ikke komme ind på hvorfor, siger vicepolitiinspektør Rune Dahl Nilsson.

- Men vi er meget interesseret i den Skoda.

quote Det er vores efterforskning, der gør, at vi koncentrerer os om det tidsrum, men jeg kan ikke komme ind på hvorfor

Rune Dahl Nilsson, vicepolitiinspektør

De seneste par dage har politiet ledt efter kvinden og hendes baby med hjælp fra landets hundepatruljer, søværnets dykkertjeneste, flyvevåbnets helikoptertjeneste, beredskabsstyrelsen samt specialister fra Syddansk og Aarhus Universitet.

Politiet har siden tirsdag gennemført en intens efterforskning efter en 30-årig kvinde og hendes baby.
Politiet har siden tirsdag gennemført en intens efterforskning efter en 30-årig kvinde og hendes baby. Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

Har været efterlyst siden onsdag

Onsdag efterlyste Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi den 30-årige kvinde og hendes barn. Det skete efter, politiet fandt en afdød mand i et hus på Svanevej i Præstø. Politiet har siden tirsdag aften været til stede i Præstø med en stor gruppe politifolk, herunder kriminalteknikere og hundeførere.

Kvinden sættes ikke i forbindelse med mandens dødsfald, men politiet har ledt efter kvinden og barnet nær Præstø Fjord. Under fredagens søgning centrerede politiet sig om området vest for Præstø.

Det er kvinden her, der er efterlyst. Politiet har ikke offentliggjort hendes navn.
Det er kvinden her, der er efterlyst. Politiet har ikke offentliggjort hendes navn. Foto: Privatfoto /Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Onsdag og torsdag har politiet haft vandsøgningshunde i gang i Præstø Fjord. Dykkere har også været indsat i vandet. Politiet har desuden haft en drone hængende i luften ud over fjorden. Torsdag morgen blev et skovområde ved Svanevej undersøgt af politiet.

Bilen blev fundet tirsdag på Kirsebærvej få hundrede meter fra huset på Svanevej og blev undersøgt og bugseret væk af politiet.

Samme dag fortalte flere kilder til TV2 ØST, at politiet gik fra dør til dør for at høre, om de omkringboende har set noget usædvanligt i dagene op til, at den afdøde mand blev fundet.

Eftersøgningen fortsætter lørdag

Politiet har ikke ønsket at kommentere, hvorvidt man formoder, at kvinden og barnet er i live. Det er heller ikke oplyst, hvorvidt politiet mener, at den afdøde mand skulle have noget med kvindens og barnets forsvinden at gøre.

Lørdag fortsætter forsøget på at finde kvinden og barnet.

- Vores eftersøgning fortsætter i dag (lørdag, red.) med hunde. Vi søger flere forskellige steder, siger Rune Nilsson.

Han tilføjer, at politiet har fået flere henvendelser fra borgere, men at han ikke kan beskrive, hvad de mere konkret går ud på.

Henvendelser i sagen kan rettes til politiet på telefon 114.