Mor advarer: Fremmed bad min datter om nøgenbilleder

9-årige Freia Kristensen fra Ørslev blev kontaktet gennem et computerspil på internettet og bedt om at sende nøgenbilleder. Moderen er rystet over, at det kan ske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når Freia Kristensen fra Ørslev ved Vordingborg spiller spillet MovieStarPlanet, så er de sværeste beslutninger om toppen skal være sølvfarvet og skoene røde.

Spillet minder på den måde meget om virkelighedens leg med Barbie-dukker. Den eneste forskel er bare, at spillet finder sted i den virtuelle verden.

Og udover at klæde sin karakter på, så er der også en chatfunktion, hvor børnene kan skrive med hinanden.

Normalt skriver Freia med sine veninder, men lørdag formiddag fik hun en meget ubehagelig besked fra en fremmed.

- Han skrev, om jeg ikke ville sende et nøgenbillede af mig. Det sagde jeg nej til, siger Freia Kristensen.

Hun gik straks til sin mor og mormor, der tog et billede af beskederne. Derefter slettede de spillet.

Moderen er rystet

Jeanette Kristensen, der er mor til Freia, er rystet over, at nogen skriver sådan noget til hendes datter.

- Jeg er rystet over, at det kunne ske. At nogen vil skrive sådan noget til børn er jo rystende. Jeg har talt med Freia om det flere gange, at det kan ske på nettet, så det var godt, at hun straks gik til mig, siger Jeanette Kristensen.

Episoden fik også Jeanette Kristensen til tasterne, hvor hun skrev dette Facebookopslag, for at advare andre forældre:

På Facebok har flere kommenteret, at deres børn har oplevet det samme. Også via andre spil. 

Freia Kristensen vil da også sørge for at advare sine veninder.

- Vi skal huske at dele det med hinanden og snakke om det, så vi kan hjælpe hinanden med at passe på, siger hun.

Spilproducent tager problemet alvorligt

Producenterne af MovieStarPlanet er bevidste om, at nogen udnytter spillet til at komme i kontakt med børn. Derfor har de også et såkaldt filtreringssystem, der gør at nøgenbilleder ikke kan sendes bruger og bruger imellem.

- Hvis nogen prøver at sende et nøgenbillede, så bliver det fanget af vores moderator. Det samme gælder skrift. Det er umuligt at skrive nøgen i én sætning, så bliver ordet sorteret fra. De billeder, vores system fanger, går vi til politiet med, siger sikkerhedschef for MovieStarPlanet, Vernon Jones.

Den fremmedes besked til Freia Kristensen blev ikke opdaget, da personen havde delt ordet "nøgen" op i to seperate beskeder. Ifølge sikkerhedschefen er det et kneb for at snyde systemet.

Opfordring: Kontakt politiet

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er de bekendt med episoder som denne. De har modtaget flere anmeldelser fra forældre, der har oplevet, at nogen skriver til deres børn, og beder dem om at sende billeder.

- Det allerbedste er at forhindre, at vi når der dertil ved at have nogle gode snakke med sine børn. Og hvis man ender i situationen, så skal man sørge for, at alt er så uberørt som muligt, så politiet kan bruge det i efterforskningen, siger politiinspektør Kim Kliver til TV ØST. 

Kim Kliver understreger vigtigheden af, at man melder det til politiet, hvis man oplever at ens børn bliver kontaktet.