Møns Bank: Ved de slet ikke, hvad for en bank de har købt aktier i?

Oprørerne i Møns Bank har ikke gjort deres forarbejde godt nok, hvis de tror, at banken er som alle andre banker, siger direktør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den skingre tone mellem Møns Bank og en oprørsk gruppe aktionærer bliver stadig mere skinger.

Nu beskylder bankdirektør Flemming Jensen oprørerne for ikke at have undersøgt bankens kultur, før de købte aktier.

- Man skal som lokalbank være meget opmærksom på, at det ikke nytter noget, at man er ligeglad med det lokalsamfund, som man er en del af, siger bankdirektøren til Børsen.

Angrebet fra banken kommer efter de oprørske aktionærer onsdag påpegede et stort personsammenfald mellem ledelsen i Møns Bank og foreningen Møn Nu. Samtidig får Møn Nu massiv økonomisk støtte fra banken, og har meget favorable bankaftaler i Møns Bank.

Urimelig kritik, mener direktør

Oprørerne mener, at der kan rejses berettiget tvivl om, om banken følger bankens eller foreningens interesser. Men det er at miskreditere banken, mener direktøren.

- Jeg bliver ærgerlig over at skulle miskrediteres for at understøtte initiativer, der kommer fra personer, som gør et kæmpe frivilligt arbejde i lokalsamfundet. Det synes jeg ikke er en rimelig kritik, siger Flemming Jensen til Børsen.

De oprørske aktionærer har gennemtrumfet afholdelsen af en ekstraordinær generalforsamling i banken. Deres håb er, at det kan give banken et stærkere fokus på at tjene penge til aktionærerne.