Møns Bank ud af 1. halvår med stort underskud

Møns Bank er kommet ud af 1. halvår af 2013 med et underskud på 13,4 millioner kroner mod sidste års overskud på 8,9 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

13,4 millioner kroner er tallet på det underskud, som Møns Bank kommer ud af første halvdel af 2013 med. Det skriver banken i en pressemeddelelse.

Sidste år lød overskuddet på 8,9 millioner kroner, men trods forskellen tager bankdirektør Flemming Jensen underskuddet roligt.

- Et negativt halvårsresultat er naturligvis ikke tilfredsstillende, men i ledelsen hæfter vi os ved, at årsagen alene er nedskrivninger af værdien på bankens udlån, og at bankens primære drift er inde i en så god udvikling, at bankens ledelse i forbindelse med offentliggørelse af halvårsresultatet opjusterer forventningerne til bankens basisdrift med 10 millioner kroner til i størrelsen 40-45 millioner kroner for året som helhed, siger han.

Flere insolvente kunder

I forhold til nedskrivningerne lyder det fra Flemming Jensen, at årsagen hovedsageligt er den samfundsøkonomiske udvikling, og at nedskrivningerne kan henføres til både privat- og erhvervskunder.

Den økonomiske afmatning har betydet store værditab, og en del kunder er teknisk insolvente.

Her kan du læse mere om halvårsregnskabet.