Møns Bank: Aktionærer forener sig til kamp

Aktionærerne i Møns Bank forsøger nu at mobilisere flere fra lokalområdet før næste uges rabalder-generalforsamling i pengeinstituttet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Møns Bank skal styres af lokale – til gavn for lokalsamfundet.

Sådan lyder kravet fra 156 aktionærer i Møns Bank, der i en annonce i Sydsjællands Tidende opfordrer til at stå sammen om at holde de kritiske aktionærer væk fra magten i Møns Bank.

Vital for lokalsamfundet
Elly Nielsen er formand for bankens repræsentantskab og har været med til at sætte sit navn på annoncen.

- I stedet for at vi alle sammen skriver et læserbrev, som folk til sidst ikke gider at læse, har vi været fælles om en annonce. Og jeg synes, det er en flot opbakning til vores lokale bank, siger hun.

Hun mener, at banken er vital for lokalsamfundet.

- Det er rigtigt vigtigt at have et lokalt pengeinstitut, som engagerer sig i lokalområdet, siger Elly Nielsen.

Avisannoncen er indrykket forud for en ekstraordinær generalforsamling, der finder sted den 1. august, for er at forhindre en gruppe kritiske aktionærer i at overtage styringen af banken.

Utilfredshed med nuværende ledelse
De kritiske aktionærer er utilfredse med den nuværende bestyrelse og ledelse, som de vil have udskiftet. Det udtaler talsmand for Møns Banks Aktionærforening, Jesper Bjørn Hansen.

- Vi mener, der er tale om en selvsupplerende ledelse i Møns Bank. Der kommer ikke nyt blod ind, og den annonce, man har valgt at blamere sig selv med, understøtter det 100 procent, siger han.
 
Derfor er Møns Bank netop nu rammen om en krig mellem 2 store aktionærgrupper. På den ene side står en gruppe aktionærer, der mener, at Møns Bank primært skal koncentrere sig om at styrke lokalsamfundet – mens en gruppe oprørske aktionærer, der primært mener, at manken skal tjene penge til aktionærerne.