Møn Privathospital bag unik behandling til overvægtige

Privathospitalet oplever stor succes med deres nye maveballon, der kan få overvægtige til at få et varigt vægttab og en sund livsstil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En lille ballon i silikone vil fremover kunne gøre en stor forskel for overvægtige, der for alvor ønsker et varigt vægttab.

 

Den såkaldte maveballon fylder en tredjedel af mavesækken og efterlader derfor begrænset plads til mad og giver overvægtige mulighed for at tabe sig.

 

Privathospitalet Møn er det første og eneste sted i Danmark, hvor patienter nu tilbydes den simple og skånsomme behandling, som kun tager tyve minutter for lægen at udføre. 

 

- 75 procent af de patienter, der får en maveballon, de holder vægten efter tre år, så det er altså en stor succes, siger Erik Ditlev, der er speciallæge på Møn Privathospital. 

 

Maveballonen føres ned i mavesækken ligesom ved en kikkertundersøgelse. Og et år senere fjernes ballonen så igen, for til den tid er den ikke længere nødvendig. Ifølge Erik Ditlev bliver den sunde livsstil nemlig til en vane. 

 

- Det er et fantastisk alternativ til et kirugisk indgreb, fortæller speciallægen. 

 

Landsforeningen for Overvægtige er også ganske begejstrede for den nye mulighed. 

 

- Det er en rigtig god opfindelse, for det kan hjælpe den store gruppe med et BMI på  mellem 30 og 40 med at få et varigt vægttab, siger Gitte Haack, der er formand for foreningen. 

 

En maveballon koster - på tilbud lige nu - 39.000 kroner. Det inkluderer også et tæt samarbejde med hospitalets diætist.