Møn og Nyord er udnævnt til den første dobbelte Dark Sky i verden

Møn og Nyord er netop blevet udnævnt til et af de bedste steder i verden at se på stjerner - en såkaldt Dark Sky Park.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Møn og Nyord er et af de bedste steder i verden at se på stjerner. 

Det bekræfter den amerikanske organisation International Dark Sky Association, som netop har udnævnt Møn og Nyord som Dark Sky Community og Dark Sky Park, som det første sted i Norden.

Samtidig er Møn og Nyord det første område i verden, som både har fået anerkendelsen Dark Sky Community og Dark Sky Park. 

- Sammen med en gruppe af lokale virksomheder og borgere har vi gennem fire år arbejdet på at blive certificeret som Dark Sky. Gruppen af lokale aktører brænder for at få nettemærket over Møn og Nyord beskyttet og bevaret samt gennem intelligente belysningsløsninger og formidling, at skabe yderligere oplevelser for gæster og den lokale befolkning, lyder det fra borgmester, Knud Larsen, i en pressmeddelelse. 

Findes kun ni steder i Europa

Dark Sky Park er et område med utrolig stjerneklare nætter og et natligt miljø, som er særligt beskyttet for sin videnskabelige, naturlige og kulturelle arv og samtidig offentligt adgang. 

En sådan park findes 44 steder i verden, men kun ni steder i Europa. 

- Det er et rigtig flot stykke arbejde, der er udført og hvor vi kan bruge nattemørket som løftestang for vækst. Vi har Møns Klint som et vartegn og som et stedbundet potentiale - nu har vi også bevis på, at den flotte natttehimmel er unik med over 5.000 synlige stjerner mod cirka 100 i København, lyder det fra Knud Larsen. 

- Så det er bare at nyde den - som man har kunnet gøre de sidste 70 millioner år. 

Fem råd til den bedste oplevelse af natten