Møn kæmper for naturen: Køber 25.000 indkøbsposer af majsmel

Møn er netop kommet på UNESCOS liste over biosfæreområder, og erhvervslivet støtter op om kampen for natur og miljø med nedbrydelige indkøbsposer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De handlende på Møn skal vænne sig til nye indkøbsposer, når de er på indkøb i blandt andet SuperBrugsen. Handelstandsforeningen har nemlig bestilt 25.000 indkøbsposer lavet af majsmel.

quote Vi har alle sammen oplevet, at der ligger plasticposer og flyder rundt i vores natur, og de er meget, meget svært nedbrydelige

Elly Nielsen, formand, Møns Handelsstandsforening

- Det gør vi for at gavne vores miljø og vores natur. Vi har alle sammen oplevet, at der ligger plasticposer og flyder rundt i vores natur, og de er meget, meget svært nedbrydelige, siger Elly Nielsen, formand, Møns Handelsstandsforening til TV ØST.

Alle kan være med på bølgen

Det er Elly Nielsens forventning, at de nye indkøbsposer bliver leveret inden sommerferien, hvor turisterne valfarter til øen. Målet er, at så mange butikker som muligt har de nye poser.

- Poserne bliver tilbudt til alle medlemmer i handelstandsforeningen, men også alle andre butikker som for eksempel gårdbutikker, der vil være med på bølgen om at vise miljøvenlighed og ansvarlighed, siger Elly Nielsen.

Det er handelstandsforeningen, der har købt poserne, som de enkelte butikker så kan købe poserne af. Og Elly Nielsen frygter ikke, at brænde inde med poserne.

- SuperBrugsen, der er en af vores store butikker, er gået foran og har bestilt et meget stort antal, siger hun.

Et led i biosfære-projektet

Det er ingen tilfældighed, at de nye poser kommer til Møn netop nu. De er nemlig med til at understrege øens fokus på natur og miljø. Et fokus som netop er blevet belønnet med, at hele Møn er kommet på Unescos liste over biosfære-områder, som det eneste sted i Danmark.

- Det behøver ikke at være store tiltag, men vi kan alle sammen i det små være med til at flytte vores samfund i den rigtige retning, siger hun