Mønbo amok - slog pakkebud med koben

En 63-årig mønbo blev så rasende efter en overhaling, at han nu er sigtet for kvalificeret vold.

Et pakkebud passede egentlig bare sit arbejde. Men en helt almindelig køretur udviklede sig voldsomt for et pakkebud, der var på arbejde på Møn.

For da pakkebuddet overhalede en bil nær Røddinge på Vestmøn, så bilens chauffør, en 63-årig mand, tilsyneladende rødt. Det fremgår af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis døgnrapport.

Chaufføren var tilsyneladende ikke tilfreds med overhalingen, så han overhalede pakkebuddet, kørte ind foran buddet og trådte hårdt på bremsen.

Læs også
Mand blev slået med hammer i hovedet efter værtshusbesøg
Læs også
Mand blev slået med hammer i hovedet efter værtshusbesøg

Pakkebuddet har over for politiet forklaret, at den vrede bilist tog et koben frem, som han først brugte til at smadre varebilens ene sidespejl. I den forbindelse blev pakkebuddets hånd også ramt af kobenet.

Den hidsige 63-årige forlod derefter stedet, men da pakkebuddet havde nået at notere bilens nummerplade, var det en smal sag for politiet at identificere ham.

Klokken 12.49 blev han derfor taget med til politistationen i Vordingborg, hvor han blev sigtet for kvalificeret vold, inden han blev løsladt igen umiddelbart efter.

Hvad er kvalificeret vold?

"Kvalificeret vold" betyder, at der er tale om vold omfattet af en skærpet strafferamme.

I dansk strafferet skelner man mellem simpel vold, grov vold og særlig grov vold, som har hver sin paragraf i Straffeloven. Grov vold og særlig grov vold er kvalificerede forbrydelser, som kan give op til henholdsvis 6 og 10 års fængsel.