Møn bliver hædret med stor turismepris

De mange initiativer rettet mod turister på Møn blev i dag belønnet med den såkaldte havfruepris.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De lavede Camønoen, de markedsførte Dark Sky og UNESCO biosfæreområder.

Og fredag fik Møn Danske Rejsejournalisters turismepris ”Havfrueprisen” for at gøre sig særligt bemærket.

Det skriver Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse.

Overrækkelsen fandt sted til rejsemessen ”Ferie for alle” i Herning og gik til House of Møn.

- Med mere end 400 øer i Danmark skal man gøre sig særlig bemærket for at blive en kendt ø. Det har Møn gjort med en lang række tiltag initieret af en masse ildsjæle, lokale turismeaktører og foreninger, som medvirker til en positiv udvikling, genererer vækst og sikrer et levende lokalsamfund, sagde formanden for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen, da hun overrakte prisen.

- Møn har gennem de senere år gjort sig bemærket med en lang række initiativer, som har fået både danske og udenlandske gæster til området. Nogle af de mange initiativer er House of Møn, turistinformationen drevet af frivillige, vandreruten Camønoen, Dark Sky og Møn UNESCO Biosfære udnævnelsen, sagde hun.

Borgmester begejstret

Borgmester Mikael Smed er begejstret over prisen til de lokale ildsjæle.

- Turismen på Møn har altid haft sin særlige styrke i de lokales sammenhold og deres drivkraft. Mange af de nævnte projekter er blevet født blandt de lokale ildsjæle og er ført ud i livet i tæt samarbejde med Vordingborg Kommune, siger han.

- Det er meget beundringsværdigt, hvor engagerede de er på Møn, og vi kan se at den lokale forankring skaber kvalitetsturisme, der tiltrækker gæster fra nær og fjern. Alle de initiativer er med til at sætte Vordingborg Kommune på landkortet, så det er et vigtigt stykke arbejde, de udfører. Vi kan alle sammen være stolte af den indsats, siger han.

House of Møn er et bredt funderet organ blandt frivillige og virksomheder inden for turisme og handel på Møn. Det var direktør Simon Zachodnik og formanden Elly Nielsen, der modtog prisen. Med sig på scenen havde de en masse andre ildsjæle fra Turistforeningen, Handelsstandsforeningen, Vordingborg Kommune, Dark Sky og frivillige fra Turistinformationen og Møn Supporters.

Prisen er tidligere gået til store organisationer som VisitAarhus, Fårup Sommerland og Korsbæk på Bakken.