Misrøgtede hunde ikke klar til adoption

De 60 hunde fra Masnedø er i bedring, efter de blev fjernet fra hjemmet. Men flere mangler stadig vigtige operationer, før de kan blive afsat til nye familier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Blodprøver, røntgenfotografier og operationer. Det er ikke småting, de 60 hunde fra Masnedø ved Vordingborg skal igennem, før de er på rette kurs.

Læs også: 60 hunde overdraget til Dyreværnet

Siden hundene blev fjernet fra deres oprindelige ejer, har de boet hos Dyreværnet, hvor de er blevet passet og plejet. 3 af hundene skal have omfattende øjenoperationer, en skal opereres for løse knæ og flere skal have rettet tænder. Samtidig har mange af hundene problemer med at gå, fordi deres pels er så filtret, at det sidder i store klumper. Det forklarer direktør i Dyreværnet, Signe Sehested Lund.

- Mange hunde har kæmpe store pelstotter, som vi skal fjerne, før de kan gå almindeligt, siger hun. 

Derfor bliver hundene i disse dage badet og nusset om af de mange friviliige, der hjælper til. 

 

Mange står klar til at adoptere

Det er donationer fra bekymrede borgere, der har gjort det muligt at passe hundene. Allerede de første 24 timer fik Dyreværnet 150.000 kroner i donationer. Signe Sehested Lund har ikke noget overblik over, hvor mange penge, der er kommet i kassen.

Det strømmer nemlig også ind med henvendelser fra folk, der vil adoptere hundene.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vi har fået over 2000 mails fra borgere. Det er det, vi har fokus på i øjeblikket, at få besvaret de mange henvendelser, siger Signe Sehested Lund.

Mange borgere er klar til at hente en hund med det samme, men Signe Sehested Lund understreger, at det først er muligt, når hundene er klar til det.

- Vi gør alt i hundenes tempo. De bliver ikke adopteret, før de er helt klar til det, siger hun.