¨

Minister i kovending: Vil alligevel se på affaldsgebyrer til hjælpeorganisationer

De frivillige i Røde Kors butikken på Hovedakslen i Vordingborg er kede af, at de fremover skal betale for at benytte den kommunale genbrugsplads. Foto: Katja Weng

Regeringen vil alligevel se på, om de kan hjælpe hjælpeorganisationens genbrugsbutikker, der nu skal bruge store summer på affaldsgebyrer.

Torsdag var svaret klart nej. I dag vil energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Chr. Lilleholt (V) dog gerne se på, om man kan hjælpe de genbrugsbutikker, der nu er kommet i klemme over nye regler om betaling af gebyrer for erhvervsdrivende på genbrugspladserne.

Ordningen betød, at der var færre penge til de humanitære organisationers arbejde – og det er blevet skarpt kritiseret af blandt andet Røde Kors i Vordingborg, der så en betydelig del af deres genbrugsbutiks omsætning gå til at betale gebyrer til den lokale affaldsplads, i stedet for at hjælpe udsatte børn og ældre.

Torsdag sagde ministeren, at en afgiftsfritagelse for de humanitære organisationer ville gøre det dyrere for andre brugere af pladserne. Men nu har han ændret holdning, siger han til TV ØST. Han vil nemlig nu gerne tage spørgsmålet op med organisationerne og de øvrige partier på Christiansborg, siger han.

- Vi skal i gang med forhandlinger i det nye år omkring vilkårene for genbrugspladserne. I den sammenhæng vil jeg gerne se på det og drøfte det med de humanitære organisationer, siger ministeren til TV ØST.

For Røde Kors-genbrugsbutikken i Vordingborg betyder gebyrkravet til genbrugspladserne, at der er 40.000 kroner mindre til at hjælpe udsatte. 

Læs også Færre penge til børn og ældre: Minister fastholder gebyrer for frivillige organisationer

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App