¨

Mindre affald til genbrugspladser

Foto: TV ØST

Der er blevet længere mellem brugte køleskabe og fyldte affaldssække på regionens genbrugspladser. Danskerne indleverer mindre affald.

Genbrugspladsen på Møn er en kirkegård for brugte køleskabe og fyldte affaldssække. Men dem er der i øjeblikket langt mellem. Flere års finanskrise har sat sine spor, og nu kan det aflæses i vores genbrugsvaner. Vi smider nemlig langt mindre affald ud, end vi plejer.

- Generelt har vi en faldende mængde affald. Det bærer præg af, at der mangler penge blandt folk, siger pladsmedarbejder Dan Olsen fra Møn Genbrugsplads.

Siden sidste år er mængden af affald, der bliver indleveret på regionens genbrugspladser, faldet med 14 procent. Derudover er det, der bliver indleveret i langt dårligere stand end hidtil.

- Jeg synes altså, det er ældre modeller, der kommer ind. Så det er virkelig udtjente apparater. Før i tiden havde folk nok lidt større overskud til at købe en nyere model, der brugte mindre energi, siger Dan Olsen.

Nu venter pladsmedarbejderne her blot på, at krisen er overstået. Imens kan de grave sig gennem affaldsbunkerne.

- Der er jo stadig dødsboer, der skal ryddes, og folk, der rydder op i deres garager. Men vi glæder os til, at der rigtig kommer gang i hjulene igen, siger Dan Olsen.  

01:59 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App