¨

Millionunderskud hos omstridt svømmehal - nu kan billetterne blive dyrere

Den nye svømmehal i DGI Huset Vordingborg åbnede i oktober 2018 efter flere forsinkelser og hærværk. Nu er der konstateret et underskud på knap 1,4 millioner kroner. Foto: Phillippa Maigaard Filtenborg - TV ØST

Billetprisen risikerer at stige, hvis man vil i svømmehallen i DGI Huset Vordingborg.

Det kan snart blive markant dyrene, hvis man vil en tur i svømmehallen i Vordingborg.

Der er nemlig konstateret et underskud på knap 1,4 millioner kroner hos DGI Huset Vordingborg, som åbnede i oktober sidste år efter næsten et års forsinkelse.

Underskuddet betyder, at man hos Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid i Vordingborg Kommune vil hæve billetprisen til svømmehallen fra cirka 50 til 60 kroner.

Jeg tror, at folk gerne vil betale for et godt produkt

Thorbjørn Kolbo (S), formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid i Vordingborg Kommune

Hvis man sammenligner med andre svømmehaller på Sydsjælland og Lolland-Falster koster de billigste billetter 40 kroner, mens de dyreste koster 62 kroner.

Men de dyrere billetpriser vil ikke skræmme folk væk, vurderer Thorbjørn Kolbo (S), der er formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid i Vordingborg Kommune og kommunens repræsentant i bestyrelsen hos DGI Huset Vordingborg.

- Biograferne har de seneste år skruet billetpriserne betragteligt i vejret, og det har ikke haft betydning for, om folk er gået i biografen eller ej. Jeg tror, at folk gerne vil betale for et godt produkt, og det synes jeg, at vi med stolthed i kommunen kan sige, at vi har, siger han.

Vil indfører flere lukkedage

Thorbjørn Kolbo fremhæver desuden, at det er første år uden byggeri af DGI Huset Vordingborg, og det kræver en smule økonomisk tilvænning.

- Jeg vil gerne slå fast, at DGI Huset er en succes. Vi har brugt to år på at udvikle det til det, som det er i dag. Det har været et konstant byggeri, vi har lavet ny svømmehal, og vi har lavet om på hallerne. Nu er vi i det første rigtige driftår, og selvfølgelig er det nødvendigt at få kørt nogle ting til, siger han udvalgsformanden og fortsætter:

Det får ikke nogen personalemæssige konsekvenser

Thorbjørn Kolbo (S), formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid i Vordingborg Kommune

- Man kan ikke bare sige, at driftsbudgetterne er det samme som det gamle sted. Nu er vi kommet over til et andet sted, hvor kvadratmeterne er større, der er mere personale og udvidet åbningstider, og det koster selvfølgelig lidt flere penge. Nu tilpasser vi os og får sat basisdriften på plads, så vi fremadrettet har en sund forretning i DGI Huset.

Ud over forslaget om højere billetpriser lægger Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid op til flere lukkedage i sommerperioden for at spare lønudgifter.

Desuden arbejder man på at finde en ny forpagter til caféen, som skal betale husleje, ligesom der skal arrangeres flere aktiviteter i DGI Huset Vordingborg. Der er også planer om at udbygge det nuværende træningscenter.

- Der bliver flere aktiviteter, flere muligheder, og det skulle gerne være med til at give en højere indtægt, siger Thorbjørn Kolbo.

Underskuddet på knap 1,4 millioner kroner får dog ikke konsekvenser for personalet, fastslår Thorbjørn Kolbo:

- Det får ikke nogen personalemæssige konsekvenser.

DGI Huset: - Vi har et bedre tilbud

Hos DGI Huset i Vordingborg mener direktionen heller ikke, at millionunderskuddet er alarmerende. Inden svømmehallen rykkede ind i det nye byggeri fyldte svømmehallen omkring 1000 kvadratmeter. I det nye byggeri er størrelsen vokset til 5000 kvadratmeter, men det er ikke alt, der er taget højde for i budgettet.

- Det koster mere i livredning og rengøreing. Der er meget, der koster mere, siger Bjarne Malmros, der er direktør i DGI Huset.

Et af forslagene fra Vordingborg Kommune er, at billetpriserne skal sættes op. Ifølge direktøren kan der være en risiko for, at nogle kunder vil vælge svømmehallen fra, hvis den bliver dyrere. Samtidig mener han, at DGI Huset har et godt produkt til prisen, selv hvis den sætte op.

- Det kan godt være, at nogen vil blive væk, men nu må vi prøve det af. Når man kigger på biografbilletter eller de svømmehaller, der ligger i for eksempel Nykøbing Falster og Køge, så ligger vi på neveau med dem, og vi mener, at vi har et bedre produkt, siger Bjarne Malmros.

Dyrt varmtvandsbassin

Årsagen til underskuddet skyldes ifølge Thorbjørn Kolbo, at DGI Huset Vordingborg har vist sig dyrere i drift, end man først havde regnet med.

- Det er blevet dyrere, end det man regnede med, dengang man i tidernes morgen planlagde byggeriet. Vi har fået flere kvadratmeter og et varmvandsbassin. Men det der også har vist sig at være dyrere er, at man har placeret omklædningsrummet i bunden og svømmehallen oppe på førstesalen. Hvor underligt det end lyder, så er det dyrere i forhold til, hvis man bare havde det på et plan, siger han.

- Der er også mere åbningstid end tidligere, og mere åbningstid koster flere penge, tilføjer han.

Ændringerne i åbningstiderne og de højere billetpriser bliver først en realitet, hvis økonomiudvalget godkender indstillingen fra Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid.

TV2 ØST var med, da DGI Huset i Vordingborg åbnede i oktober 2018. Se indslaget fra åbningsdagen her:

04:20

Den nye svømmehal i DGI Huset Vordingborg åbnede i oktober 2018 efter flere forsinkelser og hærværk.

Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App