Vordingborg

Mikael Smed fortsætter som borgmester i Vordingborg

Med opbakning fra et borgerligt parti har Socialdemokratiet sikret sig fire år mere med borgmesterposten i Vordingborg Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver ingen udskiftning på borgmesterkontoret i Vordingborg Kommune. Det står klart efter nattens forhandlinger, hvor siddende borgmester Mikael Smed har sikret sig opbakning fra SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og så en måske lidt uventet kant.

Det Konservative Folkeparti har nemlig valgt at søge indflydelse i rød blok.

- Når nu vi har fået tre mandater, så ville det være ærgerligt at stå udenfor og kigge ind i noget, man gerne ville være en del af. Så må man se bort fra rød og blå blok og se på, hvad der er bedst for Vordingborg Kommune, siger Jesper Adler (K).

Det betyder altså, at Mikael Smed er klar til fire år mere som borgmester.

- Det er jeg rigtig glad for. Nu er valgkampen overstået, og vi kan arbejde videre for Vordingborg Kommune, siger Mikael Smed dagen derpå. 

Naturlig fortsættelse

Det stod forholdsvis tidligt på natten klart, at Mikael Smed var ved godt mod. Han samlede hurtigt et flertal sammen med Radikale Venstre, Enhedslisten og SF.

Halvanden time senere viste det sig så, at også de konservative sprang med ombord og med sine tre mandater dermed satte en streg under Smed som borgmester. 

- Vi har haft nogle gode samarbejder med konservative, så det her er en naturlig fortsættelse af det. det er naturligt, at de nu træder ind fra starten og får mere indflydelse, siger Mikael Smed, og også Jesper Adler er glad for at være med fra starten og kommer særligt til at bidrage med et fokus på erhvervsområdet, hvor Vordingborg Kommune har ligget skidt i målingerne i en årrække.

- Erhvervsområdet er vores hjertebarn. Alle tre konservative kandidater kommer fra erhvervslivet, og vi har kontakter i erhvervslivet, så vi kan sætte et kæmpe aftryk her, lyder det fra Adler, der qua samarbejdet gerne havde set en formandspost i et af udvalgene gå til de konservative.

- Det ville vi rigtigt gerne, men vi skal lige huske, at Mikael Smed ikke havde brug for os. Han havde et flertal uden os, så vi er glade for, at vi har fået formandsposten i Vordingborg havn og en bestyrelsespost i Vordingborg Erhverv samt en plads i et kommende erhvervsudvalg, siger Jesper Adler. 

Radikale Venstre får formandsposten i Vordingborg Forsyning. Enhedslisten får posten som næstformand i udvalget Børn og Læring, hvor SF har formandskabet. 

0 % optalt
Opdateres om 3:00
    DEL: