¨

Mere end 100 sække tøj indsamlet på en uge

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 4

Katrine Kuhre fra Møn tog for en uge siden initiativ til at indsamle tøj til fordel for flygtninge i Syrien. Mere end 100 sække med tøj er nu indsamlet.

- Jeg så på facebook et billede af en far der sad med sit lidende barn på skødet i en flygtningelejr i Syrien. De frøs i den koldeste og værste vinter i mange år. Jeg fik en stor trang til at gøre noget.

Sådan lyder det fra Katrina Kuhre fra Møn, der torsdag i sidste uge besluttede sig for at begynde en indsamling af tøj på baggrund af det hun havde set på facebook.

- Jeg skrev på facebook og på Gåsetårnskolen, Iselingeafdelingens, intra, hvor jeg er trivselsvejleder. Mine kollegaer syntes, at det var en god idé og har læsset en hel del sække af på skolen, fortæller hun.

Fra Møn Friskole, hvor Katrine Kuhres børn går i skole, er der også kommet 30 sække med tøj.

- Jeg havde slet ikke regnet med, at det bredte sig så hurtigt og blev så omfattende, men det viser at vi kan stå sammen om at hjælpe folk i nød, fortæller hun.

Katrine Kuhre har allieret sig med VIOMIS AID (Viden Om Islam) på Nørrebro i København, som køber containere der fyldes med tøj og sendes til Syrien.

- Jeg forventer, at der kommer en repræsentant fra VIOMIS AID i begyndelsen af næste uge og afhenter de mange sække med tøj, fortæller hun.

Katrine Kuhre fortæller, at indsamlingen har givet hende mod på mere.

- Måske kan vi gøre mere endnu - kombineret med undervisning på skolen. Jeg håber ikke, at det er sidste kan at vi kan stable noget lignende på benene, siger hun.

Mark Ersgaard Andersen, Vordingborg har indsendt videoen nedenfor via tveast.dk/sendvideo af elever på Gåsetårnskolen, Iselingeafdelingen, i Vordingborg, der hjælper til med at bære sække med tøj ind i skolens festsal:

 

00:35 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App