¨

Medie: Politiet forbereder tre store flygtningelejre

Op mod 2300 betjente indgår angiveligt i de planer, som politiet arbejder med som reaktion på svensk kontrol. Tre centre er på vej i landet - blandt andet i Vordingborg.

Politiet gør klar til en ekstraordinær stor opgave, når Sverige 4. januar indfører kontrol af de rejsende. Et særligt beredskab på flere tusinde betjente indgår ifølge ekstrabladet.dk i de planer, som politiet arbejder med.

Desuden vil politiet placere flygtninge i tre store aflukkede modtagecentre, mens deres identitet kontrolleres. Centrene etableres i Valby, ved Vordingborg Kaserne og i Søgårdlejren i Sønderjylland, skriver ekstrabladet.dk tirsdag.

Kapaciteten bliver på mellem 3.000 og 4.000 mennesker.

Rigspolitiet og Politiforbundet tavse

Desuden opererer politiet ifølge ekstrabladet.dk med, at cirka 2.300 betjente skal indgå i et særligt beredskab som modtræk til den svenske grænsekontrol. Imidlertid har Rigspolitiet tirsdag ikke kommenteret oplysningerne.

Kommunikationsansvarlig Thomas Kristensen ønsker ikke at give nærmere oplysninger om den indvarslede styrke. I Politiforbundet er formand Claus Oxfeldt også tavs. Til TV 2 siger Oxfeldt dog, at man er forberedt på "flere forskellige scenarier."

- Men det er jo svært at spå om, hvilke konsekvenser det får for Danmark, hvad der foregår i Sverige, siger han.

Ifølge ekstrabladet.dk indgår det blandt andet i planerne, at politifolk skal indkvarteres på hotelskibe i enten Flensborg eller Sønderborg.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App